Ειρηνοδικείο Λάρισας: Οριστική διαγραφή χρεών 41χρονου άνεργου προς τράπεζα

Ειρηνοδικείο Λάρισας: Οριστική διαγραφή χρεών 41χρονου άνεργου προς τράπεζα

Την οριστική διαγραφή χρέους, ύψους 12.798,63 ευρώ, προς την τράπεζα Citibank & Diners Club ΑΕ (οι υπηρεσίες τους έχουν μεταφερθεί στο δίκτυο της Alpha Bank), αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Λάρισας, υπέρ ενός 41χρονου άνεργου.

Πρωτόδικα, ο 41χρονος (ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο Γιώργο Μπαρτζώκη, επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Δανειοληπτών) είχε ζητήσει να απαλλαγεί από τα χρέη του επικαλούμενος αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρηματικών οφειλών του, με το δικαστήριο να γνωμοδοτεί υπέρ του, απορρίπτοντας τις ενστάσεις από τη μεριά της τράπεζας, και ρυθμίζοντας προσωρινά τα χρέη του με μηδενικές καταβολές, ενώ ορίστηκε νέα δικάσιμος προκειμένου να ελεγχθεί η τυχόν μεταβολή των εισοδημάτων του.

Κατά τη δεύτερη εκδίκαση της υπόθεσης, το δικαστήριο έκρινε ότι ο 41χρονος παραμένει άνεργος παρά τις προσπάθειές του για ανεύρεση εργασίας, και διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε βελτίωση της οικονομικής του κατάστασης, κάνοντας δεκτό το αίτημά του για οριστική διαγραφή των χρεών του.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση ο νεαρός άνδρας, ο οποίος υπήρξε εργάτης χωματουργικών, παραμένει άνεργος από το 2011 οποτε και -λόγω της οικονομικής κρίσης- απολύθηκε από την δουλειά του. Έκτοτε προσπάθησε να βρει δουλειά αλλά δεν τα κατάφερε πλην κάποιων περιστασιακών περιπτώσεων που όμως δεν του απέφεραν σημαντικά εισοδήματα, ενώ εξακολουθεί να μένει στο σπίτι των γονιών του στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Αναλυτικά η απόφαση-ντοκουμέντο την οποία εξασφάλισε το eReportaz:

 

1-1

2

3

4


Σχόλια