Εισαγγελία: Από την Ελλάδα πέρασαν δύο από τους βομβιστές του Παρισιού

Εισαγγελία: Από την Ελλάδα πέρασαν δύο από τους βομβιστές του Παρισιού

Από την Ελλάδα είχαν περάσει δύο από τους δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, την περασμένη Παρασκευή, ανακοίνωσαν απόψε οι εισαγγελικές αρχές του Παρισιού.

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας, δύο από τους βομβιστές έξω από το Stade de France, είχαν καταγραφεί στην Ελλάδα, στις 3 Οκτωβρίου του 2015.

Σημειώνεται ότι πηγές της αστυνομίας και των υπηρεσιών αντικατασκοπείας είχαν υποστηρίξει, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ότι ο άνδρας κοντά στο πτώμα του οποίου είχε βρεθεί ένα συριακό διαβατήριο με το όνομα Άχμαντ αλ Μοχάμαντ ενδέχεται να είχε και συνεργάτη και να ταξίδευαν μαζί, περνώντας από τα Βαλκάνια για να φτάσουν στη δυτική Ευρώπη.

Την ίδια ώρα, ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, σχετικά με τον ισχυρισμό του ότι ο «εγκέφαλος» της επίθεσης στο Παρίσι πέρασε από την Ελλάδα, εξέδωσε σήμερα το ελληνικό υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Η πληροφορία αυτή ουδέποτε επιβεβαιώθηκε, και ως σήμερα από ουδεμία πηγή μας έχει διαβιβαστεί οποιοδήποτε στοιχείο που να επιβεβαιώνει τον εν λόγω ισχυρισμό, ο οποίος στηρίζεται αποκλειστικά σε δημοσιεύματα ανοικτών πηγών της περιόδου Ιανουαρίου 2015, τα οποία αναπαράγονται διαρκώς», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, με το υπουργείο να ζητά παράλληλα «άμεσα διευκρινίσεις» από τις Γαλλικές Αρχές.

Διαβάστε αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με λύπη ενημερωθήκαμε από ανοικτές πηγές, ότι ο ΥΠ.ΕΣ. της Γαλλίας, κος Bernard CΑZNEUVE, στο πλαίσιο ανακοίνωσης Τύπου ανέφερε ότι, Υπηρεσία πληροφοριών ‘’εκτός Ευρώπης’’, τους ενημέρωσε πως ο φερόμενος εγκέφαλος του σχεδιασμού των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Βέλγο-Μαροκινός υπήκοος και κάτοικος Βελγίου στο Molenbeek Saint Jean, ABDELHAMID ABBOUD, διήλθε από την Ελλάδα.

Η πληροφορία αυτή ουδέποτε επιβεβαιώθηκε, και ως σήμερα από ουδεμία πηγή μας έχει διαβιβαστεί οποιοδήποτε στοιχείο που να επιβεβαιώνει τον εν λόγω ισχυρισμό, ο οποίος στηρίζεται αποκλειστικά σε δημοσιεύματα ανοικτών πηγών της περιόδου Ιανουαρίου 2015, τα οποία αναπαράγονται διαρκώς.

Παρακαλούμε τις αρμόδιες Γαλλικές Αρχές όπως στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας μας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, προβούν δημοσίως άμεσα, στις σχετικές διευκρινήσεις».Σχόλια