Εισαγγελική έρευνα κατά του Facebook για υποκίνηση μίσους

Εισαγγελική έρευνα κατά του Facebook για υποκίνηση μίσους

Σκούρα φαίνεται πως τα βρήκε με την δικαιοσύνη το πλέον πασίγνωστο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου, αφού τις τελευταίες ώρες έρχεται αντιμέτωπο με κατηγορίες για υποκίνηση μίσους, κατόπιν κατηγοριών που δέχθηκα από ακτιβιστές και πολιτικούς.

Πιο συγκεκριμένα ακτιβιστές και πολιτικοί στη Γερμανία κατηγορούν το Facebook ότι δεν διαγράφει ακόμη και ξεκάθαρα σχόλια μίσους, τα οποία παραβιάζουν το γερμανικό Δίκαιο και τις οδηγίες του ίδιου του Facebook. Η εταιρεία απαντά ότι διαγράφει σχόλια που παραβιάζουν τις οδηγίες της, αλλά δεν μπορεί να κρίνει το εάν κάποια σχόλια παραβιάζουν το γερμανικό Δίκαιο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάικο Μάας, συνέστησε ήδη ομάδα εργασίας με υπεύθυνους του Facebook, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κενό, ενώ το περιοδικό επισημαίνει ότι ο ιδρυτής του Facebook, Μάρκ Ζάκερμπεργκ, είχε εκφράσει, σε συνάντησή του με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τη βούλησή του να βελτιώσει τη διαδικασία.
Ο δικηγόρος, πάντως, που υπέβαλε τη μήνυση επιμένει ότι για τη δική του υπόθεση ισχύει το γερμανικό δίκαιο, ενώ η εταιρεία υποστηρίζει ότι ισχύει το ιρλανδικό δίκαιο, διότι η έδρα του Facebook για την Ευρώπη βρίσκεται στο Δουβλίνο.Σχόλια