Εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση Μαρινόπουλου

 Εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση Μαρινόπουλου

Την παρέμβαση των εισαγγελικών Αρχών προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του ereportaz σχετικά με την υπόθεση Μαρινόπουλου, την πτώχευση και την εκροή (όπως καταγγέλλεται) εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό. Η υπόθεση διερευνάται από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ύστερα από την διαβίβαση των πρακτικών της δίκης που πραγματοποιήθηκε στο Ειρηνοδικείο τον περασμένο Απρίλιο.

Όπως προκύπτει από την απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Σταύρου Κοντονή, σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή και επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, Νίκου Νικολόπουλου, έχει ήδη σχηματιστεί ποινική δικογραφία η οποία στις 9 Μαϊου 2017 χρεώθηκε σε εισαγγελικό λειτουργό.

Δείτε το έγγραφο 

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δίνει νέα διάσταση στην υπόθεση η οποία όζει από πλούσιο παρασκήνιο καθώς οι δικαστικές Αρχές θα κληθούν να καταγράψουν την ακριβή ροή του χρήματος και κατά πόσο η «πτώχευση» προήλθε κατόπιν συγκεκριμένων ενεργειών που είχαν ως αποτέλεσμα να φυγαδευτούν εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό.

Αναμφισβήτητα η συγκεκριμένη εξέλιξη δίνει μια διαφορετική διάσταση καθώς ακόμη εκκρεμεί η απόφαση για το σχέδιο εξυγίανσης και συγχώνευσης με τον Σκλαβενίτη.

Τι είχε αποκαλύψει το ereportaz

Τον Απρίλιο το ereportaz είχε αποκαλύψει ότι μεγαλοστέλεχος του Μαρινόπουλου παραδέχτηκε στο δικαστήριο πως την στιγμή της μεγάλης κρίσης και της… κατάρρευσης ο Όμιλος έβγαζε 250 εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό και συγκεκριμένα Βουλγαρία! Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναπαράχθηκε ευρέως από το σύνολο του ελληνικού Τύπου ή τουλάχιστον όσους δεν είχαν «υποχρεώσεις» απέναντι στον Μαρινόπουλο.


Σχόλια