Ισχυρή έκρηξη με τουλάχιστον 27 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες στο κέντρο της Μπανγκόκ – Φόβοι και για δεύτερο χτύπημα (φωτό – βίντεο)

Ισχυρή έκρηξη με τουλάχιστον 27 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες στο κέντρο της Μπανγκόκ – Φόβοι και για δεύτερο χτύπημα (φωτό – βίντεο)

Ισχυρή έκρηξη από βόμβα σημειώθηκε σε εμπορική συνοικία, στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 27 σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, ενώ σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, οι τραυματίες ανέρχονται στους 80.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ένας οδηγός ασθενοφόρου, η έκρηξη άφησε πίσω της έναν κρατήρα, βάθους δύο μέτρων. «Υπήρχαν παντού όργανα. Κάποιους βρήκαμε τεμαχισμένους. Ήταν σαν… μια αγορά κρεάτων. Υπήρχαν πόδια εκεί που έπρεπε να είναι τα κεφάλια τους. Ήταν τρομακτικό».

4

5

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο τέμενος Erawan Shrine, στη συνοικία Chidlom, δίπλα σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων και ενδεχομένως να ήταν τοποθετημένη πάνω σε μοτοσικλέτα. Το τέμενος είναι αφιερωμένο στον Brahma, το θεό των Ινδουιστών, αλλά χιλιάδες Βουδιστές το επισκέπτονται κάθε μέρα.

neo 1

2

Όπως μεταδίδει το CNN και άλλα ξένα μέσα ενημέρωσης, οι αρχές στην περιοχή όπου εξερράγη η βόμβα, εκφράζουν φόβους για νέα έκρηξη, και προετοιμάζονται, εκκενώνοντας την περιοχή.

1

neo 2

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι πρόκειται για βόμβα, αλλά δεν μπορώ να πω τί είδους, διεξάγουμε έρευνα», δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

3

Στις πρώτες τους αναφορές για το ζήτημα, οι αρχές της Ταϊλάνδης κάνουν λόγο για προσπάθεια να πληγεί η οικονομία και ο τουρισμός της χώρας.Σχόλια