Είσοδος 5.000 Τούρκων τουριστών στην Ελλάδα – Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί στα σύνορα

Είσοδος 5.000 Τούρκων τουριστών στην Ελλάδα – Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί στα σύνορα

Κυκλοφοριακό κομφούζιο με Ι.Χ. αυτοκίνητα και φορτηγά έχει σχηματισεί από την πλευρά της Τουρκίας στο συνοριακό σταθμό Κήπων του Έβρου, καθώς χιλιάδες Τούρκοι εκδρομείς αποφάσισαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Από χθες το απόγευμα μέχρι και σήμερα το πρωί πέρασαν περισσότεροι από 5.000 Τούρκοι εκδρομείς, όπου οι ουρές των οχημάτων ξεπερνούν τα πέντε χιλιόμετρα και ο χρόνος αναμονής για να περάσουν τα σύνορα ανέρχεται σε τέσσερις ώρες.

Η μαζική έξοδος των Τούρκων εκδρομέων οφείλεται στο ότι τελείωσε το Ραμαζάνι και για τις διακοπές τους έχουν επιλέξει προορισμούς όπως η Χαλκιδική, η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα, η Θάσος και η Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε στο pontos-news.gr o Στέφανος Χατζημανώλης, αντιπρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και τουριστικός πράκτορας που ειδικεύεται στον τουρισμό από την Τουρκία, μέχρι και την επόμενη Κυριακή στα δύο τουριστικότερα πόδια της Χαλκιδικής, την Κασσάνδρα και τη Σιθωνία, αναμένεται να βρεθούν συνολικά 5.000 Τούρκοι τουρίστες, γεγονός που μεταφράζεται σε τουλάχιστον 17.000-18.000 διανυκτερεύσεις.

Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό Τούρκων τουριστών που έχει καταγραφεί ποτέ στη Βόρεια Ελλάδα. Υψηλότερος κατά περίπου 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Την αφορμή για την εξόρμηση των Τούρκων τουριστών στη Χαλκιδική δίνουν οι απανωτές αργίες εξαιτίας της μεγάλης γιορτής του μπαϊραμιού που ολοκληρώνει το ραμαζάνι των μουσουλμάνων.

Η νηστεία του Ραμαζανιού ολοκληρώθηκε χθες, και από σήμερα ξεκινά η χαλαρή εορταστική περίοδος, με αποτέλεσμα πολλοί Τούρκοι να επιλέγουν εκδρομές στην Ελλάδα για να ξεσκάσουν και να διασκεδάσουν.

 

 Σχόλια