«Είσοδος» των «Grexit» και «Brexit» στο λεξικό της Οξφόρδης

«Είσοδος» των «Grexit» και «Brexit» στο λεξικό της Οξφόρδης

Οι λέξεις Grexit και Brexit συμπεριλήφθηκαν σήμερα επίσημα στο διαδικτυακό λεξικό της Οξφόρδης (OxfordDictionaries.com) κατά την τριμηνιαία ενημέρωσή του, στο πεδίο νεολογισμών με εκφράσεις που ακούγονται ολοένα και συχνότερα στα αγγλικά.

Εκτός από τα ουσιαστικά Grexit και Brexit, το λεξικό περιλαμβάνει πλέον λέξεις όπως το επίθετο hangry (από το hungry που σημαίνει πεινασμένος και το angry που σημαίνει θυμός) με την οποία περιγράφεται το συναίσθημα κάποιου ο οποίος είναι ευερέθιστος λόγω πείνας.

Επίσης, η λέξη manspreading που παραπέμπει σε κάποιον που «απλώνεται» στα μέσα μεταφοράς, χωρίς να αφήνει χώρο στους συνεπιβάτες του, βρήκε και αυτή μια θέση στο λεξικό της Οξφόρδης. Πέρσι ο οργανισμός αστικών συγκοινωνιών της Νέας Υόρκης έκανε ολόκληρη εκστρατεία στο μετρό για να αποθαρρύνει τη συγκεκριμένη πρακτική.

Το δωρεάν διαδικτυακό λεξικό, από τους δημιουργούς του Oxford English Dictionary, πρόσθεσε ακόμη λέξεις όπως YouTuber (κάποιος που παρακολουθεί συχνά βίντεο στο YouTube), το ρήμα ragequit (εγκαταλείπω θυμωμένα ένα βιντεοπαιχνίδι) και εκφράσεις όπως οι «wine o’clock» και «beer o’clock» που παραπέμπουν στην «κατάλληλη» ώρα για να κρασί ή μπύρα.Σχόλια