Ισόβια κάθειρξη και 129 χρόνια στον Νίκο Μαζιώτη

Ισόβια κάθειρξη και 129 χρόνια στον Νίκο Μαζιώτη

Με την επιβολή ισόβιας κάθειρξης και 129 χρόνων στον Νίκο Μαζιώτη έπεσε η αυλαία της δεύτερης δίκης για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στο εδώλιο εκτός από τον Νίκο Μαζιώτη βρέθηκαν ο Αντώνης Σταμπούλος ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και ο Γιωργος Πετρακάκος στον οποίο επιβλήθηκε κάθειρξη 34 ετών.

Κατηγορούμενη στην υπόθεση ήταν και η σύντροφος του Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα η οποία καταδικάστηκε μόνο για τα πλημμελήματα για τα οποία κατηγορείτο, ενώ, για τα κακουργήματα διαχωρίστηκε η δικογραφία και θα δικαστεί για αυτά όταν και εφόσον συλληφθεί.

Τι καταλογίζουν οι Αρχές στο Μαζιώτη

Μεταξύ των κατηγοριών που καταλογίζουν στο Ν. Μαζιώτη είναι η ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, η έκρηξη με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Αμερικής στις 10.4.2014, η προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, των εκρήξεων καθώς και κατηγορίες για δύο ληστείες στη Κλειτορία και τα Μέθανα. Ακόμα ο Νίκος Μαζιώτης κατηγορείται για απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά τη συμπλοκή του με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι στις 16.7. 2014 οπότε και συνελήφθη τραυματισμένος.Σχόλια