Ισόβια σε 50χρονη που σκότωσε την εγγονή της αναγκάζοντάς την να τρέχει επί ώρες

Ισόβια σε 50χρονη που σκότωσε την εγγονή της αναγκάζοντάς την να τρέχει επί ώρες

Σε  ισόβια κάθειρξη και χωρίς καμιά δυνατότητα αποφυλάκισης μέχρι τέλους της ζωής της, καταδικάστηκε η 50χρονη Αμερικανίδα Joyce Hardin Garrard που έγινε αιτία να πεθάνει η μόλις 9 ετών εγγονή της, υπακούοντας σε μια τιμωρία στην οποία δεν άντεξε η καρδιά της.

Η Garrard υποχρέωσε το μικρό κορίτσι να τρέχει ασταμάτητα, υποβάλλοντάς το σε μια σωματική εξάντληση χωρίς προηγούμενο, κάτι που απέβη τελικά και μοιραίο για το άτυχο παιδί.

Όλα ξεκίνησαν όταν η 9χρονη είπε ψέμματα για ένα γλυκό και η γιαγιά της αποφάσισε να την τιμωρήσει.

Η 9χρονη με τη μητριά της Jessica Mae Hardin
Η 9χρονη με τη μητριά της Jessica Mae Hardin

Τότε έβαλε την Savannah να τρέχει για ώρες έξω από το σπίτι τους στην Αλαμπάμα τον Φεβρουάριο του 2012 μέχρι που κατέρρευσε, έκανε εμετό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η ανήλικη πέθανε λίγες ημέρες και από τη νεκροψία αποκαλύφθηκε πως ο θάνατός της οφειλόταν σε ακραία σωματική εξάντληση.

“Η Joyce ήταν στην αυλή με τη Savannah και της έλεγε να συνεχίσει να τρέχει. “Συνέχισε να τρέχεις, δεν σου είπα να σταματήσεις”, θυμάται να της λέει ένας γείτονας που κατέθεσε στο δικαστήριο.

“Σήκω! Δεν θα στο ξαναπώ!” φέρεται να της είπε όταν το μικρό κορίτσι κατέρρευσε από αδυναμία.

Ενώ οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει τη θανατική ποινή, εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από την απόφαση για ισόβια.

“Αυτή είναι η μοναδική υπόθεση που ο δράστης ανάγκασε το θύμα να συμμετάσχει στον θάνατό του. Η Joyce Garrard ανάγκασε τη Savannah Hardin να σκοτώσει τον εαυτό της”, σημείωσε ο εισαγγελέας Marcus Reid στο σώμα ενόρκων.

Η Joyce Hardin κατέθεσε πως δεν ήθελε να βλάψει την 9χρονη αλλά ότι στην πραγματικότητα τη βοηθούσε για να γίνει καλύτερη για τους σχολικούς αγώνες δρόμους.

“Μου ζήτησε να την προπονήσω. Δεν ήθελε να έρχεται δεύτερη στους αγώνες του σχολείου της”, ανέφερε χαρακτηριστικά.Σχόλια