Ισόβια στον Σμπώκο για τα εξοπλιστικά

Ισόβια στον Σμπώκο για τα εξοπλιστικά

Ισόβια κάθειρξη ήταν η ετυμηγορία του  Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τον Γιάννη Σμπώκο σχετικά με την προμήθεια του συστήματος τηλεπικοινωνιών του Στρατού ΕΡΜΗΣ επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Στους συγκατηγορουμένους του, τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή της Δ/νσης εξοπλισμών Αντώνη Κάντα και τον Νίκο Λεονταρίτη στέλεχος της Διεύθυνσης εξοπλισμών το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 25 ετών και 20 ετών αντίστοιχα, αναγνωρίζοντας τους τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής διαγωγής μετά την πράξη.

Οι συνήγοροι του Γιάννη Σμπώκου και του Αντώνη Κάντα, Νίκος Τσώλης και Γιάννης Μαντζουράνης αντιστοίχως, ζήτησαν από το δικαστήριο την αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο συνήγορος του Αντώνη Κάντα σημείωσε την επιστροφή των 11,4 εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο από τους προσωπικούς του λογαριασμούς, καθώς και τις αποκαλύψεις στις οποίες προέβη ενώπιον του ανακριτή, καρφώνοντας ποσά και ονόματα, που ήταν «στο απυρόβλητο» μέχρι τότε.

Οι ευθύνες του Άκη Τσοχατζόπουλου έχουν παραγραφεί βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ενώ ο τέταρτος κατηγορούμενος Ζαχαρίας Ανδρουλάκης έχει αποβιώσει οπότε η δίωξη έπαυσε οριστικά λόγω θανάτου.

smpokos-akis-570

Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών με βάση το σκεπτικό για ελαφρυντικά που κατέθεσαν οι δικηγόροι υπεράσπισης.

 Σχόλια