Ισπανία: 115 μετανάστες διασώθηκαν στ’ ανοικτά της Ανδαλουσίας

Ισπανία: 115 μετανάστες διασώθηκαν στ’ ανοικτά της Ανδαλουσίας

Εκατόν δεκαπέντε μαροκινοί μετανάστες που επέβαιναν σε πέντε πλαστικές λέμβους διασώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί κοντά στις ακτές της Ανδαλουσίας καθώς προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ισπανία, ανακοίνωσε ο ισπανικός Ερυθρός Σταυρός.

«Οι μετανάστες, ανάμεσά τους 92 άνδρες, δύο γυναίκες και 21 ανήλικοι, όλοι μαροκινής καταγωγής, διασώθηκαν από τις υπηρεσίες θαλάσσιας διάσωσης και την ισπανική αστυνομία και τέθηκαν υπό τη φροντίδα του Ερυθρού Σταυρού μόλις έφθασαν στο λιμάνι του Μπαρμπάτε, στη νότια επαρχία Κάντιθ», αναφέρει η ανακοίνωση.
Από το Σάββατο έως τη Δευτέρα τα κέντρα θαλάσσιας διάσωσης στην Ταρίφα, στην Αλμερία (επαρχία της Ανδαλουσίας) και στην Καρθαγένη (νοτιοανατολική επαρχία Μούρθια) ανέφεραν ότι διέσωσαν σχεδόν 300 ανθρώπους που επέβαιναν σε 11 πλοιάρια.

Τις περισσότερες φορές οι μετανάστες προσπαθούν να φθάσουν στην Ισπανία μέσω της Μεσογείου από τις ακτές του Μαρόκου αλλά και μέσω της χερσαίας οδού από τους ισπανικούς θύλακες Θέουτα και Μελίγια.

Το 2014, οι ισπανικές αρχές διέσωσαν 3.500 μετανάστες που επέβαιναν σε σαπιοκάραβα, μια αύξηση 55% σε σχέση με το 2013.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, 2.819 μετανάστες έφθασαν στην Ισπανία διά θαλάσσης μεταξύ Ιανουαρίου και 2ας Οκτωβρίου, 131.431 στην Ιταλία και 399.326 στην Ελλάδα.Σχόλια