Ιστορίες που μας ξεφτιλίζουν διεθνώς…

Ιστορίες που μας ξεφτιλίζουν διεθνώς…

Η είδηση είναι ότι «κατεδαφίστηκε τελικά το.. ΄γιαπί΄ του ελληνικού σχολείου στο Μόναχο, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, που πάρθηκε στις 18.10.2016 και μάλιστα με ψήφους 78 υπέρ και μόλις 2 κατά».

Γιατί συνέβη αυτό;

Μα διότι στα «γεφύρια της… Άρτας» είμαστε πρώτοι!

Ας δούμε τα γεγονότα από την αρχή. Το 2001 η βαυαρική κυβέρνηση παραχώρησε στο ελληνικό κράτος ένα μεγάλο οικόπεδο έκτασης 15.000 τ.μ. αξίας 2,5 εκατ. ευρώ στην περιοχή Μπέργκ αμ Λάϊμ και επί της οδού Χάχινγκερ-Μπαχ Στράσσε, με τον όρο να ανεγερθεί εκεί σχολείο για τις ανάγκες των μαθητών της ελληνικής κοινότητας. Η απίστευτη ελληνική γραφειοκρατία μαζί με το ελληνικό υπουργείο Παιδείας μόλις το 2014, δηλαδή μετά από 13 ολόκληρα χρόνια, είχε καταφέρει να βάλει μόνο την πρώτη… φτιαριά στο οικόπεδο!! Πριν από περίπου ένα χρόνο, έγινε μια ύστατη προσπάθεια να σωθεί το «πρότζεκτ», με τη συμφωνία να ανεγερθεί (τουλάχιστον) ένα τριώροφο «γιαπί» μέχρι τέλος του Ιουνίου 2016. Αλλά και τότε δεν έγινε κατορθωτό εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας να ανεγερθεί παραπάνω από ένα ισόγειο, στα μπετά κι αυτό. Προσπάθησε μόνο να δικαιολογήσει την καθυστέρηση, δηλώνοντας ότι αυτή οφειλόταν στην προηγούμενη κυβέρνηση, και υποσχέθηκε ότι θα διορθώσει τα πράγματα. Αδίκως όμως, αφού είχε εξαντληθεί η υπομονή των Βαυαρών. (Είναι γνωστό ότι στη Γερμανία δεν επιτρέπεται μια οικοδομή για λόγους ασφαλείας να μένει στο «σκελετό» για περισσότερο από ένα χρόνο – και για λόγους αισθητικής).

Η ελληνική κοινότητα του Κάρλσφελντ, μετά από αυτήν την απόφαση, έστειλε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 μία όντως οργισμένη ανοιχτή επιστολή προς όλους τους, όπως τους αναφέρει, «ανίκανους εκπροσώπους της πολιτείας, που από το 2001 έως και σήμερα κυβερνούσαν». Κάλεσε δε και την «σημερινή επίσης ανίκανη κυβέρνηση», όπως την χαρακτηρίζει, να ξεσκεπάσει τους υπεύθυνους του σκανδάλου και ζητάει την επέμβαση της Δικαιοσύνης. Η ελληνική κοινότητα του Κάρλσφελντ επιρρίπτει ακόμη ευθύνες στο ελληνικό υπουργείο Παιδείας και σε επίπεδο υπουργού, (άρα πριν τον ανασχηματισμό -λέγε με Φίλη) ότι δεν ενδιαφέρθηκε για τη συνέχιση της οικοδομής. Και βέβαια ο μέχρι πρότινος Γεν. Γραμ. του Υπουργείου Παιδείας ο …πολύς κ. Πελεγρίνης, αρκέστηκε να δηλώσει ότι «δεν θα αφήσει έτσι την υπόθεση (εναντίον της βαυαρικής κυβέρνησης) και θα καταφύγει στα δικαστήρια».

Καλά. Σιγά μη μας πληρώσουν οι Βαυαροί και τα έξοδα για τα μπετά.

Δεν μας έφτανε ο εξευτελισμός 15 χρόνων, θέλουμε κι άλλα…πέντε (χρόνια εννοώ) !

Σχόλια