Ιστορική ανακάλυψη της NASA: Νερό σε υγρή μορφή στον Άρη

Ιστορική ανακάλυψη της NASA: Νερό σε υγρή μορφή στον Άρη

Τα «ισχυρότερα έως σήμερα στοιχεία» για την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή στον πλανήτη Άρη, ανακάλυψε η NASA, σύμφωνα με ανακοίνωση των επιστημόνων της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας.

Αναλυτικότερα, την ύπαρξη αλμυρού νερού σε ρέουσα μορφή στον Άρη, τουλάχιστον κατά τη θερινή περίοδο, ανακάλυψαν οι επιστήμονες της NASA.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των μηνών του καλοκαιριού, επισημάνθηκαν ίχνη από τρεχούμενο νερό και ενυδατωμένα άλατα, τα οποία συνδέονται μόνο με την ύπαρξη αλμυρού νερού. Τα ίχνη αυτά φτάνουν σε πλάτος τα πέντε μέτρα και σε μήκος έως και τα 100 μέτρα, και εντοπίστηκαν για πρώτη φορά από τη NASA το 2010.

1

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η ακριβής χημική σύσταση του νερού του Άρη δεν είναι ακόμη γνωστή με ακρίβεια.

Σημειώνεται ότι αυτή η ανακάλυψη είναι μεγάλης σημασίας και επηρεάζει καθοριστικά την εικόνα που είχαμε μέχρι σήμερα για τον Άρη, δεδομένου του ότι η ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη ζωής, έστω με τη μορφή μικροοργανισμών.

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, οι επιστήμονες της NASA εκτίμησαν ότι υπάρχει ενδεχόμενο ζωής στον Άρη, διευκρίνισαν, ωστόσο, ότι χρειάζεται να σταλεί επανδρωμένη αποστολή στον πλανήτη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν φιλοξενεί κάποια μορφή ζωής.Σχόλια