Εισβολή μελών του «Ρουβίκωνα» στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών του Υπ. Μεταφορών

Εισβολή μελών του «Ρουβίκωνα» στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών του Υπ. Μεταφορών

Περίπου 10 μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας» εισέβαλαν γύρω στις 11.30 σήμερα το πρωί στα γραφεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών του Υπουργείου Μεταφορών στην Καραγιώργη Σερβίας.

Οι ειβολείς κρέμασαν πανό που γράφει: «Εργαζόμενοι και επιβάτες για ελεύθερες μετακινήσεις» ενώ πέταξαν και φυλλάδια με το αίτημα.

Εγκαίρως κατέφθασαν αστυνομικές δυνάμεις και οι καταληψίες προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σε κείμενο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρουν: «Καταλάβαμε συμβολικά τα γραφεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών στην πλατεία Συντάγματος για να δώσουμε αυτά τα μηνύματα αλλά και ένα μήνυμα ακόμα, προς τους ίδιους τους ελεγκτές.

Κάθε φορά που βρίσκεστε απέναντι σε ένα ‘κυνηγημένο ζώο’ που δεν είχε το 1,40 ευρώ εσείς επιλέγετε να δείτε ένα παραβάτη, έναν κλέφτη, έναν που υπάγεται στο πρωτόκολλο του προστίμου.

Σας καλούμε να αρνηθείτε το ρόλο σας, να αρνηθείτε αυτή τη δουλειά, να αφήνετε τους ‘παραβάτες’ δηλαδή τους φτωχούς να την σκαπουλάρουν. Έτσι απλά.

Καλούμε επίσης τους άλλους εργαζόμενους και τα σωματεία των συγκοινωνιών να πάρουν ξεκάθαρη θέση στο θέμα. Τους καλούμε να συνταχθούν με τα συμφέροντα της βάσης, των επιβατών να παλέψουν στην πράξη και με έργα για ελεύθερες μετακινήσεις για όλους.

Καλούμε τους επιβάτες, τον καθένα, να δείξει την αλληλεγγύη του δίνοντας με το τέλος της διαδρομής το εισιτήριο του σε άλλον επιβάτη, επεμβαίνοντας κάθε φορά που ελεγκτές τραμπουκίζουν, ενημερώνοντας για την παρουσία ελεγκτών σε σταθμούς και μέσα».Σχόλια