Εισβολή πολιτών στο Δημαρχείο Χίου

Εισβολή πολιτών στο Δημαρχείο Χίου

Ένταση σημειώθηκε λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, που ασχολείται με τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό, όταν πολίτες εισέβαλαν στο δημαρχείο, με αποτέλεσμα τελικά να διακοπεί για λίγο η συνεδρίαση, λόγω επεισοδίων.

Όπως αναφέρει το www.astraparis.gr, στην οδό Δημοκρατίας, έξω από το δημαρχείο και στην πλατεία Βουνακίου έχουν συγκεντρωθεί πολίτες που ζητούν την άμεση απομάκρυνση των προσφύγων και μεταναστών από το λιμάνι.

Αναλυτικότερα, λίγα μόλις λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Χίου, διεκόπη από τον πρόεδρό του, κ. Κλέαρχο Χρύση, η διαδικασία, αφού είχε αρχίσει να εκτρέπεται η κατάσταση έξω από την αίθουσα, στον προθάλαμο του συμβουλίου.

Στο χώρο εισήλθαν πολίτες της Χίου, που διαφωνούν στην υπάρχουσα κατάσταση με τους πρόσφυγες και μετανάστες στο λιμάνι της Χίου, ενώ δημιουργήθηκε αναστάτωση με φωνές και αντιδικίες μεταξύ άλλων πολιτών, που παραβρίσκονται στη συνεδρίαση.

Μόλις ολοκληρώθηκε η εισήγηση του δημάρχου Χίου κ. Μανώλη Βουρνού, διεκόπη για λίγη ώρα η συνεδρίαση.
Με την επανάληψή της ο κ. Βουρνούς διατύπωσε τα αιτήματα προς την κυβέρνηση, ουσιαστικά έτσι όπως τίθενται στο εξώδικα που απέστειλε στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Μουζάλα.

Ακολούθησε η παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, ο οποίος δέχθηκε φραστικές επιθέσεις, διέκοψε την παρέμβασή του και άρχισε εκ νέου, καταθέτοντας τις κυβερνητικές απόψεις και τις ενέργειες που γίνονται, ενώ έκανε γνωστό ότι καταβάλλεται προσπάθεια ένας αριθμός προσφύγων και μεταναστών να μεταφερθεί με το Tera Jet στο hotspot της Λέρου.

Στην παρέμβασή του ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, επεσήμανε τις αδυναμίες και την έλλειψη του κρατικού μηχανισμού και ζήτησε να ληφθούν μέτρα προστασίας των πολιτών της Χίου.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και παρεμβάσεις από πολίτες που παρακολουθούν την συνεδρίαση, η οποία και συνεχίζεται.

Τελικά, η συνεδρίαση λύθηκε στις 8:44 από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Χρύση, λόγω επιθέσεων, όπως καταγγέλθηκε, σε βάρος αλληλέγγυων πολιτών που βρίσκονταν στην οδό Δημοκρατίας και στην πλατεία Βουνακίου.

Σχόλια