Εισβολή της ομάδας Ρουβίκωνας στο Χίλτον

Εισβολή της ομάδας Ρουβίκωνας στο Χίλτον

Εισβολή της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας έγινε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Χίλτον όπου διαμένει το κουαρτέτο και γίνονται οι διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με  video του CNN Greece 12 άτομα μπήκαν στο ισόγειο το ξενοδοχείου όπου πέταξαν φυλλάδια και άνοιξαν πανό κατά του μνημονίου προκαλώντας αναστάτωση.
Το πανό έγραφε «καμία διαπραγμάτευση ενάντια σε μνημόνια ΕΕ –ΔΝΤ» και «Πόλεμος στο ντόπιο και Διεθνές Κεφάλαιο».
Την ώρα που έγινε η διαμαρτυρία της αναρχικής ομάδας, τόσο εντός του ξενοδοχείου, όσο και εκτός βρισκόταν μεγάλη αστυνομική δύναμη. Ωστόσο, δεν είχαν προσέλθει ακόμη τα μέλη της κυβέρνησης για τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των πιστωτών.

Οι αστυνομικοί παρέμειναν στις θέσεις τους, κοντά στους χώρους όπου γίνονται οι επαφές κυβέρνησης και θεσμών και παρακολούθησαν χωρίς να επέμβουν τις διαμαρτυρίες της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας.
Εν συνεχεία οι αναρχικοί εξήλθαν του ξενοδοχείου όπου συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους. Δύναμη των ΜΑΤ τους προσέγγισε και τους οδήγησε σε κλούβα της αστυνομίας. Οι αναρχικοί οδηγήθηκαν ακολούθως προς εξακρίβωση στοιχείων στην αστυνομική διεύθυνση Αττικής.
Η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών ξεκίνησε κανονικά στη 1.30.

Πηγή: CNN


Σχόλια