Ιταλία: Διάσωση περίπου 4.500 μεταναστών

Ιταλία: Διάσωση περίπου 4.500 μεταναστών

Περίπου 4.500 μετανάστες διασώθηκαν σήμερα στη Μεσόγειο, κατά τη διάρκεια 40 επιχειρήσεων από το λιμενικό σώμα της Ιταλίας, ενώ βρέθηκε και η σορός μιας γυναίκας.

«Διασώσαμε συνολικά περίπου 4.500 ανθρώπους κατά τη διάρκεια κάπου σαράντα επιχειρήσεων. Ορισμένες από τις επιχειρήσεις βαίνουν ακόμη προς ολοκλήρωση κι ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί ελαφρά», είπε ο εκπρόσωπος του Σώματος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η σορός ενός θύματος βρέθηκε σε μια από τις φουσκωτές λέμβους οι επιβαίνοντες των οποίων διασώθηκαν.

Από τους 4.500 ανθρώπους που διασώθηκαν η πλειονότητά τους είχε επιβιβαστεί σε φουσκωτές λέμβους και μόλις δύο ξύλινα πλεούμενα χρησιμοποιήθηκαν από τους Λίβυους διακινητές.

«Έπειτα από πολλές ημέρες άσχημου καιρού στη θάλασσα, που εμπόδιζε τις αναχωρήσεις από τη Λιβύη, σήμερα καταγράψαμε πολυάριθμα ταξίδια» από τις λιβυκές προς τις ιταλικές ακτές, ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Πέρα από το ιταλικό λιμενικό σώμα και το πολεμικό ναυτικό, στις επιχειρήσεις διάσωσης έλαβαν μέρος και πλοία διάφορων μη κυβερνητικών οργανώσεων.

 

 Σχόλια