Ιταλία: Συνεχίζονται οι ισχυρές σεισμικές δονήσεις

Ιταλία: Συνεχίζονται οι ισχυρές σεισμικές δονήσεις

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών ταρακούνησε στις 20.11 (ώρα Ελλάδος) την κεντρική Ιταλία, με το επίκεντρο να εντοπίζεται στην επαρχία Ματσεράτα ανάμεσα στο Μάρκε και την Ούμπρια.

Ο σεισμός -εστιακού βάθους 9,3 χλμ- έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Ρώμη, Λ’ Άκουιλα και Περούτζια.

Όπως αναφέρει η Corriere della Sera, πολλοί ήταν οι κάτοικοι που κατέβηκαν στο δρόμο ανήσυχοι, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν έχουν σημειωθεί ζημιές.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται μαρτυρίες, ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές της Κροατίας, της Σλοβενίας και της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης.

Η σεισμική δόνηση ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες στους κατοίκους της Ιταλίας, καθώς σημειώθηκε δύο μήνες μετά τον φονικό σεισμό των 6,2 ρίχτερ στο Αματρίτσε, τα ξημερώματα της 24ης Αυγούστου, που στοίχισε τη ζωή σε 278 ανθρώπους.

Σύμφωνα, μάλιστα με τον Αλεσάντρο Αμάτο του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας (Ingv), η δόνηση που σημειώθηκε νωρίτερα το βράδυ «συνδέεται κατά κάποιο τρόπο με εκείνη της 24ης Αυγούστου  στο Αματρίτσε. Βρίσκεται στην περιοχή που είναι ήδη ενεργή. Ενδεχομένως να πρόκειται για ενεργοποίηση ενός νέου ρήγματος».
Σχόλια