Ιταλική Αριστερά: Επιλογή αξιοπρέπειας για τους Έλληνες το «ΟΧΙ»

Ιταλική Αριστερά: Επιλογή αξιοπρέπειας για τους Έλληνες το «ΟΧΙ»

Σε κινήσεις στήριξης του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, προχωράει το ιταλικό κόμμα «Αριστερά και Ελευθερία», το οποίο θα στήσει 84 περίπτερα σε ισάριθμες πόλεις της Ιταλίας την ερχόμενη Κυριακή, για τη διεξαγωγή συμβολικού δημοψηφίσματος και τη στήριξη του «όχι».

H πρωτοβουλία παρουσιάσθηκε σήμερα από τον επικεφαλής του κόμματος, Νίκι Βέντολα, ο οποίος εξήγησε ότι η όλη κινητοποίηση θα ονομαστεί ΟXIgeNO, από τις λέξεις όχι και οξυγόνο.

Σύμφωνα με τον κ. Βέντολα, «ο στόχος είναι να πληροφορηθεί με αντικειμενικό τρόπο ο ιταλικός λαός για το τι συμβαίνει, και να μπορέσουν να εκφράσουν όλη τη γνώμη τους και να βάλουν στην κάλπη μηνύματα στήριξης στους Έλληνες. Είναι σαφές ότι το δημοψήφισμα αυτό αφορά όλη την Ευρώπη και το «όχι» είναι επιλογή αξιοπρέπειας και ελευθερίας».

«Ο Ρέντσι φωνάζει κατά της λιτότητας και όταν πάει στη Γερμανία, στην Μέρκελ, κάνει ότι του πει η καγκελάριος. Την Κυριακή θα βρεθούμε στην Αθήνα: η παρουσία μας αυτή είναι αποτέλεσμα και της συνεργασίας που ξεκινήσαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ για να δουλέψουμε μαζί πάνω στο θέμα του χρέους και της καταπολέμησης της διαφθοράς», είπε ακόμη ο Νίκι Βέντολα, προσθέτοντας ότι «ποτέ στο παρελθόν η Ιταλία δεν είχε λάβει μια θέση που να εξαρτάται τόσο πολύ από τη βούληση της Γερμανίας», και πως «ο Ρέντσι κρίνει τον Τσίπρα χωρίς να έχει κερδίσει ποτέ του βουλευτικές εκλογές».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του «Αριστερά και Ελευθερία» στην Βουλή, Αρτούρο Σκόττο, υπογράμμισε ότι «από αυτή τη φάση μπορεί να γεννηθεί μια νέα Ευρώπη και να δοθεί και μια νέα ευκαιρία και στην Ελλάδα».

Σημειώνεται ότι στην Αθήνα, την ερχόμενη Κυριακή, εκτός από τον Νίκι Βέντολα και τον Αρτούρο Σκόττο, θα μεταβεί και η εκπρόσωπος του κόμματος στη Γερουσία της Ρώμης, Λορεντάνα Ντε Πέτρις, ο εθνικός συντονιστής, Νικόλα Φρατιαννί. και οι βουλευτές Μικέλε Πίρας και Μάσσιμο Τσερβελλίνι.Σχόλια