Κ. Χατζηδάκης: «Η κυβέρνηση υπέγραψε μια συμφωνία και πρέπει να προχωρήσει μπροστά»

Κ. Χατζηδάκης: «Η κυβέρνηση υπέγραψε μια συμφωνία και πρέπει να προχωρήσει μπροστά»

«Στηρίξαμε την κυβέρνηση και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε όπου μπορούμε», ωστόσο η αξιωματική αντιπολίτευση «έχει την υποχρέωση να κάνει αντιπολίτευση» δηλώνει αντιπρόεδρος της ΝΔ Kωστής Χατζηδάκης στη «Real News» καλώντας παράλληλα τον κ. Τσίπρα να κυβερνήσει γιατί «έχει υπογράψει μια συμφωνία που δεσμεύει τη χώρα και πρέπει να προχωρήσει μπροστά».

Επισημαίνει ότι «αν με ρωτούσατε λίγο καιρό πριν θα σας έλεγα ότι η κυβέρνηση θα περάσει τα μέτρα και η αξιολόγηση θα κλείσει. Σήμερα δεν στοιχηματίζω. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε σύγχυση και η κυβερνητική πλειοψηφία δεν είναι εξοικειωμένη σε αντιδράσεις».

Ερωτώμενος για τον παραλογισμό ή μη των απαιτήσεων από την πλευρά των δανειστών, ο κ. Χατζηδάκης αναγνωρίζει την πίεση, λέγοντας «ούτε εμείς τραβήξαμε λίγα ούτε και προσωπικά ως υπουργός» ωστόσο «οι δανειστές κάνουν τη δουλειά τους κι εμείς μπορούμε να τους ασκήσουμε κριτική». Για τη φορολογία των αγροτών  ανέφερε ότι από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου «είχαμε ξεκαθαρίσει ότι θα εξαντλήσουμε  τα περιθώρια διαπραγμάτευσης αναδεικνύοντας στις Βρυξέλλες την ιδιαιτερότητα του ελληνικού αγροτικού κλάδου».

Για τη στάση της ΝΔ στο Ασφαλιστικό, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, χαρακτήρισε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποσυρθεί το ασφαλιστικό ως «πρόταση εκτόνωσης της κατάστασης». Ανέφερε ότι η ΝΔ κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το θέμα έκανε αυτοκριτική για το παρελθόν και κατέθεσε προτάσεις για τις οποίες «η κυβέρνηση μας κατηγορεί για «αναλγησία»».

Σε ό,τι αφορά τη διεύρυνση της ΝΔ, επισημαίνει ότι «στοχεύει πρωτίστως στο εκλογικό σώμα». Σχετικά με τις θετικές αναφορές του Κ. Μητσοτάκη σε προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Διαμαντοπούλου, Γιαννίτσης) απαντά «ασφαλώς και μας ενδιαφέρει η προσέλκυση αξιόλογων προσώπων που μοιράζονται μαζί μας την πίστη για μια Ελλάδα της Ευρώπης.

Τέλος για τον ρόλο των πρώην πρωθυπουργών Κ. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά στο κόμμα, εκφράζεται απόλυτα θετικά για το «ειδικό βάρος της γνώμης τους και την πολύτιμη εμπειρία τους» συμπεριλαμβάνοντας και τον Βαγγ. Μεϊμαράκη.Σχόλια