Κ. Χατζηδάκης: Στόχος της κυβέρνησης να κλείσει όπως-όπως την αξιολόγηση για να μείνει στην εξουσία

Κ. Χατζηδάκης: Στόχος της κυβέρνησης να κλείσει όπως-όπως την αξιολόγηση για να μείνει στην εξουσία

«Η κυβέρνηση είναι σε δύο βάρκες. Μία μεγαλύτερη, που έχει να κάνει με το κλείσιμο της αξιολόγησης και μια μικρότερη, εναλλακτική, που έχει να κάνει με την ηρωική της έξοδο. Πότε πάει εδώ, πότε πάει εκεί» ανέφερε και εκτίμησε ότι «βασικός της στόχος είναι να παραμείνει στην εξουσία, άρα θα δοκιμάσει να βρει μια άκρη και να κλείσει όπως-όπως την αξιολόγηση».

Πρόσθεσε πως «αν δεν τα καταφέρει, έχει συνθέσει ήδη μουσική ηρωικής εξόδου, την οποία είδαμε να παίζει στην περίπτωση της καταγγελίας του ΔΝΤ, στην περίπτωση της μονομερούς κατάθεσης νομοσχεδίων πριν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, κτλ.».

Ερωτηθείς για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στα μέτρα, απάντησε πως δεν έχει κάποια δογματική τοποθέτηση εναντίον οποιουδήποτε μέτρου, γενικά, συμφωνεί η κυβέρνηση.

Διευκρίνισε πως αν για παράδειγμα η κυβέρνηση πει ότι θα προχωρήσει με ιδιωτικοποιήσεις μπροστά, όπως κάναμε και στην περίπτωση του ΟΛΠ για παράδειγμα και των αεροδρομίων, εμείς θα τις στηρίξουμε, αν η κυβέρνηση προχωρήσει με το ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα δημοσίων προμηθειών για να κάνει εξοικονόμηση δαπανών από αυτό, θα στηρίξουμε αυτή την πρόταση.

«Όμως, σας είπα πως από ό,τι βλέπω μέχρι στιγμής, από αυτά που ακούμε  και διαβάζουμε, η κατεύθυνση είναι να κλείσουμε κάποιες τρύπες δημοσιονομικές με έναν τρόπο βιαστικό και εμβαλωματικό, με κατεύθυνση κυρίως την αύξηση της φορολογίας, χωρίς να γίνεται άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα και όλα αυτά εμάς, συνολικά, δεν μας εκφράζουν» κατέληξε.Σχόλια