Κ. Μητσοτάκης: «Ενδεχομένως να προκύψει άλλη κυβέρνηση από αυτήν τη Βουλή»

Κ. Μητσοτάκης: «Ενδεχομένως να προκύψει άλλη κυβέρνηση από αυτήν τη Βουλή»

Το ενδεχόμενο να προκύψει άλλη κυβέρνηση από αυτήν τη βουλή, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, σε περίπτωση που η αξιωματική αντιπολίτευση υπερψηφίσει τη συμφωνία.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε μιλώντας στο ρ/σ ΣΚΑΪ, πως «εάν υπάρξουν περισσότερες από 13 διαρροές τότε η κυβέρνηση δεν θα έχει την πλειοψηφία στη Βουλή. Εάν η Νέα Δημοκρατία συνδράμει στη στήριξη της συμφωνίας, που πιστεύω ότι θα το κάνει, τότε προφανώς την επόμενη μέρα τίθεται θέμα δεδηλωμένης».

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι «δεν μπορεί να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο να σφυρίζει αδιάφορα η κυβέρνηση, έχοντας χάσει ουσιαστικά τη δεδηλωμένη στη Βουλή, επομένως εκτιμώ ότι θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις και ενδεχομένως να προκύψει άλλη κυβέρνηση από αυτήν τη βουλή».

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σχολίασε πως «ο κ. Τσίπρας έσπειρε ανέμους προεκλογικά και τώρα θερίζει θύελλες και είναι ο ίδιος υπεύθυνος για τις επιλογές προσώπων, όπως της κυρίας Κωνσταντοπούλου και του κ. Βαρουφάκη. Τώρα θα αναμετρηθεί με τις ευθύνες των επιλογών του».

Παράλληλα, αναγνώρισε πως «ο πρωθυπουργός έχει λαϊκή νομιμοποίηση και πολιτικό κεφάλαιο για να κλείσει μια συμφωνία για τη χώρα» και πρόσθεσε «εδώ που φτάσαμε μια μέτρια συμφωνία είναι σίγουρα καλύτερη από τη μη συμφωνία. Μη συμφωνία ισοδυναμεί με χρεοκοπία της χώρας».

Στη συνέχεια σχολιάζοντας την ταμειακή κατάσταση της χώρας τόνισε ότι «δεν υπάρχουν χρήματα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, άρα η εσωτερική στάση πληρωμών είναι πραγματικότητα» και συνέχισε: «Είμαστε συνολικά μια χώρα χωρίς ανταλλακτικά, δεν λείπουν μόνο από το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ».

Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως «η χώρα βαδίζει νομοτελειακά προς ένα τρίτο πρόγραμμα ύψους 30 με 40 δις ευρώ, που θα συνοδεύεται από κάποιους όρους και συνέστησε ότι «καλό θα είναι να συζητάμε από τώρα ποιοι θα είναι αυτοί οι όροι ώστε να τους διαπραγματευτούμε και να είναι ένα πρόγραμμα με εθνικό πρόσημο.

«Αναρωτιέμαι πόσες συναντήσεις χρειάζεται ο πρωθυπουργός για να αντιληφθεί ότι δεν θα υπάρξει κάποια εκ των άνω πολιτική λύση και ότι θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία η οποία ίσχυε πάντα και επί δικών μας ημερών», πρόσθεσε αναφορικά με την παρουσία του πρωθυπουργού στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής.

Ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε τέλος πως «η κυβέρνηση έχει παίξει τον τελευταίο μήνα το χαρτί της μη πληρωμής της δόσης προς το ΔΝΤ και τελευταία στιγμή βρέθηκαν τελικά τα χρήματα από το ίδιο το ΔΝΤ για να πληρωθεί η δόση» και κατέληξε «η μη πληρωμή δόσης, έστω και αν τεχνικά δεν σημαίνει άμεση χρεοκοπία εκτιμώ ότι θα εκκινήσει μια διαδικασία που θα είναι μη αναστρέψιμη».Σχόλια