Κ. Μητσοτάκης: «Πρέπει να πείσουμε τους νέους να ασχοληθούν και πάλι με τα κοινά»

Κ. Μητσοτάκης: «Πρέπει να πείσουμε τους νέους να ασχοληθούν και πάλι με τα κοινά»

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, με το νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, κ. Κώστα Δέρβο, καθώς και με την Διοικούσα και την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου επανίδρυσης της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε:

«Να ξεκινήσω συγχαίροντας τον νέο Πρόεδρο για την εκλογή του. Αγαπητέ Κώστα, να σου ευχηθώ καλή δύναμη. Συνεχίζεις μια μεγάλη ιστορική παράδοση της νεολαίας του Κόμματός μας, η οποία, όμως, αυτήν τη φορά, αποκτά τελείως ξεχωριστά χαρακτηριστικά.

Θέλω με την ευκαιρία αυτή να συγχαρώ και την Διοικούσα Επιτροπή και ειδικά το Νίκο Σωτηρόπουλο. Αλλά και την Οργανωτική Επιτροπή για την άψογη οργάνωση ενός πάρα πολύ διαφορετικού Συνεδρίου από αυτά τα οποία είχαμε συνηθίσει.

Πρέπει να σας πω από καρδιάς ότι ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη αυτό το οποίο είδα και άκουσα, γιατί ενημερώθηκα και για το τι έγινε τις επόμενες δύο μέρες. Ποιοτικές πολιτικές τοποθετήσεις. Είδα έναν υγιή προβληματισμό. Είδα μια νεολαία ενός σύγχρονου Κεντροδεξιού φιλοευρωπαϊκού Κόμματος. Και αυτό είναι κάτι το οποίο με χαροποίησε ιδιαίτερα. Διότι, με αυτόν τον τρόπο, στείλαμε νομίζω σε όλους όσοι μας παρατήρησαν και μας άκουσαν ένα ουσιαστικό μήνυμα ποιοτικής ανανέωσης.

Οι προκλήσεις είναι ακόμα μπροστά μας. Έχουμε να αποδείξουμε ότι αυτή η προσπάθεια ανασυγκρότησης της ΟΝΝΕΔ δεν ήταν απλά μια άσκηση, η οποία περιορίστηκε σε ένα καλά οργανωμένο ιδρυτικό συνέδριο. Πρέπει να μιλήσουμε πιο ουσιαστικά στη νέα γενιά. Πρέπει να κάνουμε τους νέους να ασχοληθούν και πάλι με τα κοινά. Πρέπει να τους πείσουμε ότι η συμμετοχή στα κοινά αποτελεί μια πράξη πολιτικής ευαισθησίας, που θα τους επιτρέψει να διαμορφώσουν και το δικό τους μέλλον, με πιο ποιοτικούς όρους.

Σε αυτήν την προσπάθεια, σας θέλω – και σας θέλουμε – αρωγούς, όχι μόνο στην κινητοποίηση της νεολαίας στα Πανεπιστήμια, στους χώρους εργασίας, όπου πηγαίνουν και συχνάζουν οι νέοι σήμερα, αλλά και στην διαμόρφωση πολιτικών, που θα δείξουν ότι η Νέα Δημοκρατία ενδιαφέρεται για τους νέους έμπρακτα και όχι μόνο στα λόγια. Ζητήματα που αφορούν στην ποιότητα της εκπαίδευσης. Κυρίως ζητήματα που έχουν να κάνουν με δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. Ζητήματα που συνδέουν την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους νέους προβληματισμούς μιας γενιάς, η οποία αναγκάστηκε να ωριμάσει σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, πρέπει να μπουν στο επίκεντρο του πολιτικού μας λόγου.

Δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας. Εσείς θα μας βοηθήσετε και θα συνδιαμορφώσουμε την πολιτική πλατφόρμα της Νέας Δημοκρατίας, που θα είναι μια πλατφόρμα, η οποία θα κοιτάει στο μέλλον. Και οποιαδήποτε Κόμμα θέλει να κοιτάει στο μέλλον, πρέπει να έχει, πρώτα απ’ όλα, στραμμένο το βλέμμα του στη νέα γενιά.

Και, βέβαια, να τελειώσω λέγοντας ότι, η δέσμευσή μου για ουσιαστική και ποιοτική ανανέωση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας είναι μια δέσμευση με πραγματικό περιεχόμενο.

Όταν είπα στο Συνέδριο ότι θα ήθελα η επόμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας να είναι ηλικιακά η πιο νέα στην ιστορία του Κόμματος, το εννοούσα και το εννοώ. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να δώσουμε σε νέους ανθρώπους περισσότερες ευκαιρίες από αυτές που είχαν μέχρι σήμερα. Αλλά αυτές τις ευκαιρίες θα τις κερδίσουν με το σπαθί τους. Εκπτώσεις στην αξιοκρατία και την ποιότητα δεν πρόκειται να κάνουμε. Δεν θα περιμένατε, εξάλλου, να ακούσετε κάτι διαφορετικό από μένα. Αλλά θεωρώ ότι έχουμε ένα τόσο πλούσιο και ποιοτικό στελεχιακό δυναμικό στη νέα γενιά, η οποία μας στηρίζει, που θα μας διευκολύνει πάρα πολύ στην προσπάθειά μας.

Και πάλι από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλη τη δουλειά την οποία κάνατε. Ξέρω ότι δεν ήταν εύκολη η προετοιμασία μιας διαδικασίας εξαιρετικά καινοτόμας. Αποδεικνύετε, όμως, ότι όταν ανοίγεσαι και δίνεις στον άλλον τη δυνατότητα να συμμετέχει, η κοινωνία και εν προκειμένω οι νέοι άνθρωποι ανταποκρίθηκαν.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Διοικούσα Επιτροπή, που προετοίμασε το Συνέδριο. Και, βέβαια, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο και την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, για ένα Συνέδριο υπόδειγμα από την αρχή μέχρι το τέλος. Από την πρώτη μέρα μέχρι τη διεξαγωγή μιας άψογης ψηφοφορίας, η οποία απέδειξε ότι οι εποχές των μηχανισμών και των παράκεντρων, που κάποια στιγμή ταλαιπώρησαν την ΟΝΝΕΔ, ανήκουν στο παρελθόν.

Καλή αρχή. Πρόεδρε, συγχαρητήρια και πάλι. Έχω υψηλές απαιτήσεις – δεν θα κουραστώ να το λέω – από όλους σας. Αλλά είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα σταθείτε και με το παραπάνω στο ύψος των περιστάσεων».

 

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός είναι εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησεΣχόλια