Κάηκε ο ιστορικός κινηματογράφος «Απόλλων»

Κάηκε ο ιστορικός κινηματογράφος «Απόλλων»

Στάχτη έγινε ο εμβληματικός κινηματογράφος «Απόλλων» της Λευκάδας έπειτα από την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης,καίγοντας δέκα οικήματα.

Η επόμενη μέρα φέρνει την Λευκάδα να μετρά της πληγές της, μια από αυτές ήταν και ο γνωστός κινηματογράφος.

Ο Σπύρος έχει μείνει έξω απο την είσοδο και αναπολεί. Εδώ έβλεπε τον Τζον Γουέιν, τον Ξανθόπουλο, εδώ και τα παιδιά του animation τα καλοκαίρια που επιστρέφει στο νησί.
Ενα κεφάλαιο της πόλης της Λευκάδας πιθανώς κλείνει, μιας και όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, δεν έχει γίνει γνωστή η έκταση της ζημιάς στο συγκεκριμένο κτίριο, ωστόσο θεωρείται ότι υπάρχουν μεγάλες καταστροφές

Ο κινηματογράφος «Απόλλων» χτίστηκε το 1928 από έναν έμπορο ονόματι Διονύσης Σκληρός. Αυτός ήταν ο πρώτος αιθουσάρχης που έφερε ομιλούσες ταινίες στη Λευκάδα.

Με το πέρασμα των χρόνων και την είσοδο του βίντεο, ο κινηματογράφος δεν ήταν οικονομικά βιώσιμος και έκλεισε.
Την επιχείρηση ανέλαβαν στη συνέχεια τα παιδιά του αιθουσάρχη, τα οποία κατάφεραν να ανασυγκροτήσουν το σινεμά. Πριν από μερικά χρόνια, ο κινηματογράφος ξεκίνησε να επαναλειτουργεί μετά την ανακαίνισή του, ενώ εξοπλίστηκε με σύγχρονα μέσα προβολής.
Λειτουργούσε ως Δημοτικός Κινηματογράφος και φιλοξενούσε θεατρικές παραστάσεις στην σκηνή του.

φωτογραφίες: lefkadapress.gr

Πηγή: Στάχτη και αναμνήσεις: Κάηκε ο ιστορικός κινηματογράφος «Απόλλων» από τη φωτιά στη Λευκάδα [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/282416/stahti-kai-anamniseis-kaike-o-istorikos-kinimatografos-apollon-apo-ti-fotia-sti-leykada#ixzz4GpLlNwh5Σχόλια