Καιρός: Κακοκαιρία «σαρώνει» και την Τουρκία

Καιρός: Κακοκαιρία «σαρώνει» και την Τουρκία

Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει το «χτύπημα» της κακοκαιρίας από τη γειτονική χώρα, όπου πυκνές χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού.

Το οδικό δίκτυο της Τουρκίας καθώς και ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μεταφορές σε ολόκληρη τη χώρα έχουν πληγεί σημαντικά.

Σήμερα Δευτέρα (09/01) έχουν ήδη ακυρωθεί περισσότερες από 350 πτήσεις, από τα αεροδρόμια Ατατούρκ και Σαμπιχά Γκιοκτσέν της Κωνσταντινούπολης, ενώ τις τελευταίες τέσσερις μέρες έχουν ακυρωθεί περισσότερες από 950 πτήσεις συνολικά.

Οι διελεύσεις από τον Βόσπορο διακόπηκαν και στις δύο κατευθύνσεις, ένω έχουν ακυρωθεί και όλα τα δρομολόγια της ακτοπλοΐας στον Βόσπορο. Επίσης ακυρώθηκαν τα περισσότερα δρομολόγια των καταμαράν στη θάλασσα του Μαρμαρά.

Παράλληλα, περισσότερα από 1.000 χωριά παραμένουν αποκλεισμένα, με τα 795 από αυτά, να βρίσκονται στην επαρχία της Σεβάστειας. Νωρίς το μεσημέρι, έκλεισε ο δρόμος που ενώνει τα Δαρδανέλια με την Προύσα και το Μπαλίκεσιρ. Σε 36 πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Κωνσταντινούπολη, έκλεισαν προληπτικά σχολεία.

Το ύψος του χιονιού στην Κωνσταντινούπολη σε ορισμένες συνοικίες στα δυτικά προάστια της πόλης έχει ξεπεράσει το 1,22μ., στο κέντρο της πόλης τους 25 πόντους και στα ασιατικά προάστια τους 15 πόντους. Οι Αρχές με τεράστιες προσπάθειες κρατούν ανοιχτές τις κεντρικές αρτηρίες.

Εν τω μεταξύ, η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί για επιδείνωση του καιρού από το μεσημέρι.

Πηγή: Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο ΕιδήσεωνΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια