Κακουργηματική δίωξη στο πλήρωμα του πλοίου που μετέφερε όπλα

85 0

Ποινική δίωξη για λαθρεμπόριο όπλων σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης σε βάρος των 7 μελών του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «HADDAD 1», με σημαία Βολιβίας, στο οποίο οι αρχές εντόπισαν παράνομα όπλα και χιλιάδες σφαίρες.

Οι 7 οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώ όλοι ζήτησαν προθεσμία και θα απολογηθούν το πρωί της Δευτέρας Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε επίσημα το Λιμενικό η αποσφράγιση και ο έλεγχος του συνόλου των εμπορευματοκιβωτίων του “HADDAD 1” ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

Από την καταμέτρηση που πραγματοποίησαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, παρουσία τελωνειακών υπαλλήλων, προέκυψε ότι η τελική συνολική ποσότητα του μεταφερόμενου οπλισμού και πυρομαχικών ανέρχεται σε 4.881 όπλα και 491.950 σφαίρες.

Επιπρόσθετα, σε επτά εμπορευματοκιβώτια βρέθηκε μεγάλη ποσότητα χαρτοκιβωτίων τσιγάρων, η καταμέτρηση των οποίων συνεχίζεται ενώ αναμένεται και ο έλεγχος των σχετικών φορτωτικών εγγράφων προς διαπίστωση της νομιμότητας μεταφοράς τους.Join the Conversation