Κακουργηματική δίωξη στο πλήρωμα του πλοίου που μετέφερε όπλα

Κακουργηματική δίωξη στο πλήρωμα του πλοίου που μετέφερε όπλα

Ποινική δίωξη για λαθρεμπόριο όπλων σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης σε βάρος των 7 μελών του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «HADDAD 1», με σημαία Βολιβίας, στο οποίο οι αρχές εντόπισαν παράνομα όπλα και χιλιάδες σφαίρες.

Οι 7 οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώ όλοι ζήτησαν προθεσμία και θα απολογηθούν το πρωί της Δευτέρας Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε επίσημα το Λιμενικό η αποσφράγιση και ο έλεγχος του συνόλου των εμπορευματοκιβωτίων του “HADDAD 1” ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

Από την καταμέτρηση που πραγματοποίησαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, παρουσία τελωνειακών υπαλλήλων, προέκυψε ότι η τελική συνολική ποσότητα του μεταφερόμενου οπλισμού και πυρομαχικών ανέρχεται σε 4.881 όπλα και 491.950 σφαίρες.

Επιπρόσθετα, σε επτά εμπορευματοκιβώτια βρέθηκε μεγάλη ποσότητα χαρτοκιβωτίων τσιγάρων, η καταμέτρηση των οποίων συνεχίζεται ενώ αναμένεται και ο έλεγχος των σχετικών φορτωτικών εγγράφων προς διαπίστωση της νομιμότητας μεταφοράς τους.Σχόλια