Καλογρίτσας: Ελέγχεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή

Καλογρίτσας: Ελέγχεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή

Για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ελεέγχεται από τον Ιανουάριο του 2015 ο κατασκευαστής Χρήστος Καλογρίτσας. Την ίδια ώρα, από τη Δικαιοσύνη ελέγχεται και ο γιος του Ιωάννης – Βλαδίμηρος.

Πρόκειται για δυο σοβαρές δικογραφίες με επίκεντρο τον Χρ. Καλογρίτσα και τον γιο του:

Πιο αναλυτικά, η πρώτη δικογραφία η οποία εκκρεμεί στην Εισαγγελία εφετών Αθηνών αφορά φοροδιαφυγή ύψους περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Μάλιστα, για την υπόθεση αυτή η ανάκριση έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται στο στάδιο παραπομπής σε δίκη. Για την υπόθεση αυτή ελέγχεται πατέρας και υιος Καλογρίτσα.

Μετά από  έρευνα των αρχών εντοπίστηκαν αποκλίσεις άνω των 20 εκατομμυρίων μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων από τον έλεγχο στις λίστες φοροδιαφυγής.

Η δεύτερη δικογραφία εκκρεμεί σε ανακριτή και αφορά τον Ιωάννη Βλαδίμηρο Καλογρίτσα τον υπερθεματιστή μιας από τις 4 τηλεοπτικές άδειες. Στο πλαίσιο αυτής τη έρευνας στον υιό Καλογρίτσα ασκήθηκε ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή περίπου 4 εκατομμυρίων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με βάση τις αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων.

Για να λάβει φορολογική ενημερότητα και να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις άδειες υιός Καλογρίτσα έσπευσε να πληρώσει αυτό το ποσό. Η πληρωμή του ποσού οδηγεί σε απαλλαγή του από το ποινικό σκέλος.

Διαβάστε επίσης:

ΑΤΤΙΚΗΣ: Πάρτι δανείων με πρωταγωνιστή τον καναλάρχη Καλογρίτσα!Σχόλια