Καλοκαιρινοί έρωτες… που μπορεί να έχουν διάρκεια!!!!!

Καλοκαιρινοί έρωτες… που μπορεί να έχουν διάρκεια!!!!!

«Επιλέγω το σύντροφο που μου ταιριάζει !!!»

Συχνά τα ελεύθερα κορίτσια , όλων των ηλικιών παραπονιούνται…. «μα δεν υπάρχουν άντρες!!!!» Κιόμως, άντρες υπάρχουν και μάλιστα αρκετοί από αυτούς έχουν τη χαρακτηροδομή και τη συναισθηματική ωριμότητα να υποστηρίξουν μια ισορροπημένη σχέση.

Όπως, πριν κάνουμε μια οικονομική επένδυση προηγείται μια έρευνα αγοράς καθώς και μια αξιολόγηση των προγραμμάτων, έτσι και πριν κάνουμε μια συναισθηματική επένδυση,  πρέπει να αξιολογήσουμε πού θα εναποθέσουμε χρόνο και που θα ανοίξουμε την καρδιά μας….

Μιας, λοιπόν, η άνοιξη ήρθε κανονικά πια και το καλοκαίρι ακολουθεί άμεσα, οι νέες γνωριμίες είναι περισσότερες και η διάθεση μας να ερωτευτούμε είναι σε υψηλά επίπεδα, ας δούμε τις περιπτώσεις κάποιων αντρικών χαρακτήρων που ίσως αξίζει τον κόπο να “επενδύσουμε” συναισθηματικά και, ενώ τους ερωτευτούμε το καλοκαίρι, να έχουμε την προοπτική να κάνουμε σχέδια για τον επόμενο χειμώνα…

 

Πράσινο φως και προχωράμε κορίτσια, όταν ο νεαρός ή ο κύριος έχει τα χαρακτηριστικά των παρακάτω κατηγοριών:

 

Ο αναλυτικός

Ξέρει ακριβώς τι θέλει. Στη δουλειά του έχει στόχους. Σε ρωτάει ό,τι θες να μάθεις εσύ για αυτόν. Να πεις την αλήθεια … μιας και πάντα στο τέλος φαίνεται…

 

Ο συνεπής

Είναι συνεπής στα ραντεβού και την επικοινωνία σας. Σου τηλεφωνεί τακτικά καθημερινά την περίοδο του φλερτ και οργανώνει έγκαιραταξίδια για σαββατοκύριακα, γεύματα και συναντήσεις με φίλους. Δώσε του μια ευκαιρία. Ένας τέτοιος τύπος κερδίζει με τον καιρό.

 

Ο καλοφαγάς

Ο άντρας που θέλει να τρως ωραία πράγματα είναι γενναιόδωρος, σε φροντίζει και είναι περήφανος για αυτό. Τρώει με όρεξη ( όχι λαίμαργα) και απολαμβάνει το φαγητό του, συχνά σημάδι ότι είναι τέλειος στο σεξ. Είναι ο τύπος που θα κεράσει εσένα και τις φίλες σου, ακόμη και αν ήρθε αργά στη παρέα και δεν έφαγε μαζί σας.

 

Ο αυτοδημιούργητος

Ο άντρας «κουβαλητής». Μπορεί να μην έχει ιδιαίτερη μόρφωση, αλλά θέλει να φροντίζει πάντα τη γυναίκα του. Αυτός ακολουθεί το δικό του μονοπάτι, ακόμη και αν δεν είσαι η επιλογή της μαμάς του. Είναι ηγέτης. Ο άντρας που έχει προχωρήσει στη ζωή με δικές του δυνάμεις γνωρίζει ότι, αν δουλέψει σκληρά, θα το πετύχει.

 

Ο βελτιωτής

Αισιόδοξος άνθρωπος που ψάχνει να βρει την καλή πλευρά των θεμάτων. Πιστεύει σε σένα και σε ενθαρρύνει. Σου λέει ότι είσαι όμορφη, ακόμη και αν έχεις πρηστεί. Σε φροντίζει, όταν είσαι αδιάθετη.

 

Ο χωρισμένος με καλό διαζύγιο

Ξέρει τις χαρές της οικογενειακής ζωής και θέλει να τις ξαναζήσει. Παντρεύεται σχετικά γρήγορα και προσπαθεί να βελτιώσει τα προβλήματα του προηγούμενου γάμου του. Είναι εκπαιδευμένος.

 

Ο φίλος από παλιά

Είναι ο άντρας που ξέρεις από καιρό και είναι πάντα εκεί για σένα. Πάτε σινεμά, μιλάτε συνέχεια στο τηλέφωνο, κλαις στον ώμο του για τους πρώην σου. Σε προσέχει, σε νταντεύει, σε θαυμάζει … Δικαιούται μια ευκαιρία!

 

Ο γαιοκτήμονας

Ο άνθρωπος που έχει επενδύσει σε κάποιου είδους ιδιοκτησία, έχει σχέδια για το μέλλον. Αναλαμβάνει δεσμεύσεις και ζει μέσα σε αυτά τα πλαίσια. Μέσα στα όνειρα του συμπεριλαμβάνει και τη μελλοντική γυναίκα του.

 

Ο εθελοντής 

Ο άντρας που δουλεύει στον ελεύθερο χρόνο του εθελοντικά έχει καλή καρδιά, θέλει να κάνει το καλό, να προσφέρει στη κοινωνία και δεν έχει τη σκέψη του εστιασμένη μόνο στο περιστασιακό ή στον εαυτό του.

 

Ο τζέντλεμαν

Ο άντρας που αισθάνεται ιππότης είναι αυτός που νιώθει αγάπη. Δέξου τις υπηρεσίες του. Είναι ο άντρας που θέλει να σε φροντίσει.

 

 

Η επιλογή συντρόφου είναι μια προσωπική υπόθεση !!!!

Η καθεμιά από εμάς έχει τους δικούς της περιορισμούς για αυτόν που θέλει. Για κάποιες είναι να κάνει παιδιά. Για άλλες είναι η κοινή θρησκεία… για άλλες είναι αποτρεπτικό το κάπνισμα. Άλλες απωθούνται ιδιαίτερα από τους φαλακρούς, κοντούς κλπ.

Πρέπει, λοιπόν η καθεμία να αποφασίσει τι είναι σημαντικό για εκείνη προσωπικά.

 

Κατάλογος με νικητές και χαμένους

…και ενώ είσαι στη παραλία ή σε κάποιο καφέ και μιλάς με την κολλητή σου για τις νέες γνωριμίες σας,  αφιερώστε λίγο χρόνο για να συγκεκριμενοποιήσετε αυτό που θέλετε!!! Όταν ξέρουμε τι θέλουμε, είναι σίγουρο ότι δε σπαταλάμε ούτε το χρόνο ούτε τα συναισθήματα μας σε λάθος καταστάσεις….

 

Κάνε το ΤΕΣΤ

Ασχολήσου 15 λεπτά να κάνεις έναν κατάλογο με τους πιο πρόσφατους συντρόφους σου,το πολύ 5. Γράψε τα 5 μεγαλύτερα προσόντα τους ή ό,τι σε γοήτευσε από την αρχή και σε κράτησε μέχρι το τέλος. Μετά γράψε τα 5 χειρότερα χαρακτηριστικά ή ό,τι σε εξόργισε και σε ανάγκασε να χωρίσεις.

Γράψε 5 λόγους για τους οποίους θα ήθελες να είσαι με έναν άντρα που γνωρίζεις (είτε έχεις μεγάλη οικειότητα είτε όχι).

Εστιάσου στα θετικά χαρακτηριστικά, τα οποία παρατηρώντας τα, θα δεις ότι είναι επαναλαμβανόμενα. Αντίστρεψε τα αρνητικά σε θετικά, με την έννοια ότι αυτά τελικά θες. Π.χ. αν μέχρι τώρα έβγαινες με ήρεμους, απόμακρους άντρες ίσως ζητάς σέξι και θερμούς.

 

Πνευματικότητα

Σωματικός Κόσμος

Συναισθηματικός Κόσμος

Διανοητικός Κόσμος

 

Οικονομικός κόσμος

 

         
         
         
         
         

 

 Χώρισε τα σε κατηγορίες

  • Πνευματικότητα ( θρησκεία, πεποιθήσεις, φιλοσοφίες κλπ)
  • Εξωτερική εμφάνιση
  • Συναισθηματικός κόσμος (πίεση, χαρά, δοτικότητα, διαχείριση προβλημάτων, άγχους, συμπεριφορά τρυφερή ή άγρια, συμπεριφορά στην οικογένειά του)
  • Διανοητικός κόσμος ( χιούμορ , χόμπι, πολιτιστικές εκδηλώσεις, σινεμά, βιβλία, ταξίδια , ιστοσελίδες, παιχνίδια , σειρές, κλπ)
  • Οικονομική κατάσταση

 

Αυτά είναι τα 10 απαραίτητα χαρακτηριστικά που έχει ο σύντροφος των ονείρων σου για να σου ταιριάζει απόλυτα! Κατά καιρούς,όμως, καθώς ωριμάζεις, αφού η ίδια η ζωή δεν είναι στατική, θα μπορείς κάποια να τα αλλάξεις ή να διαπραγματευτείς.

Τα 5 πρώτα,όμως, χαρακτηριστικά που θες είναι αδιαπραγμάτευτα… για τα οποία δεν πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς. Μην ξεκινήσεις να βγαίνεις με κάποιον που δεν τα έχει, μη δώσεις το τηλέφωνό σου, μην πας για καφέ και μην του δώσεις θάρρος.

 

Καλή επιτυχία και να θυμάστε ότι η περίοδος πριν μπούμε σε σχέση είναι μια ευχάριστη περίοδος όπου επικεντρωνόμαστε στα ενδιαφέροντα μας, νταντεύουμε τον εαυτό μας, απολαμβάνουμε το φλερτ, διευρύνουμε τις γνωριμίες μας, περνάμε αρκετό χρόνο με αγαπημένες φίλες και φίλους ….

Οπότε, μέχρι να βρείτε τον άντρα που θα σας αρέσει πραγματικά, μην κάνετε εκπτώσεις!!!! Απολαύστε την ανεμελιά και την ανεξαρτησία σας και αξιοποιήστε με τον καλύτεροτρόπο τον ελεύθερο χρόνο σας !!!

 

Γκρέις Χατζίκου

Life Coaching, Συμβουλος Ψυχικής Υγείας

Αυτογνωσία – Διαχείριση Σχέσεων

ΜΑ CityUniversity

Πηγή : isotimos.com

Σχόλια