Καλούσης: Πρωτόδικα 20 χρόνια, Εφετείο 12 και τελικά αποφυλακίστηκε… σήμερα

Καλούσης: Πρωτόδικα 20 χρόνια, Εφετείο 12 και τελικά αποφυλακίστηκε… σήμερα

Με διαδικασίες που μόνο οι την Νομική Επιστήμη θεράποντες «κατανοούν», ελεύθερος αφέθηκε σήμερα ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του παραδικαστικού κυκλώματος ο πρώην πρόεδρος Πρωτοδικών Ευάγγελος Καλούσης, έχοντας εκτίσει μόνο ένα μικρό μέρος της ποινής του.

Αρχικά ο αμαρτωλός δικαστής, γνωστός και από την… «ιδιορρυθμία» του να μετρά τις κοπέλες που «επέλεγε» με τη μεζούρα, τον Ιούλιο του 2008 είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 20 ετών και δύο μηνών χωρίς αναστολή για παθητική δωροδοκία, νομιμοποίηση εσόδων και άλλα αδικήματα σχετικά με ποινικές υποθέσεις που χειριζόταν μαζί με την πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια.

Τον Δεκέμβριο του 2010 καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών σε κάθειρξη 12 ετών για τη συμμετοχή του στο «παραδικαστικό κύκλωμα».

Σήμερα, ο Ευάγγελος Καλούσης πέρασε κανονικά την έξοδο των Φυλακών Χαλκίδος μετά από σχετική εντολή του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, μετά από υπολογισμούς για συγχώνευση των ποινών του.Σχόλια