Κάλπες για συνέδρους σήμερα στη Ν.Δ.

Κάλπες για συνέδρους σήμερα στη Ν.Δ.

Στις κάλπες καλούνται σήμερα, Κυριακή, τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας για να αναδείξουν τους Προέδρους των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, τα μέλη των Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών, καθώς και τους Συνέδρους για το 10ο τακτικό Εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 22-24 Απριλίου 2016.

Δικαίωμα εκλέγειν σε κάθε Δημοτική Τοπική Οργάνωση έχουν:

Τα 405.000 μέλη του κόμματος -παλαιά και νέα- που είτε επαναβεβαίωσαν την κομματική τους ιδιότητα, είτε έκαναν νέα εγγραφή και ψήφισαν κατά την εκλογική διαδικασία της 20ής Δεκεμβρίου 2015 για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Ν.Δ.

Όσοι δεν ψήφισαν στις 20 του περασμένου Δεκεμβρίου, αλλά επαναβεβαίωσαν την κομματική τους ιδιότητα ή έκαναν νέα εγγραφή έως τις 11 Μαρτίου 2016, μέσω της ειδικής φόρμας που είναι αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος www.nd.gr και κατέβαλαν τη συνδρομή των 3 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του κόμματος.

Τα μέλη της ΟΝΝΕΔ που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, κατοικούν, σπουδάζουν ή εργάζονται στην περιοχή ευθύνης της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης και έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού.

Το στοίχημα για τους «γαλάζιους» επιτελείς είναι η αυξημένη συμμετοχή των Νεοδημοκρατών στις εσωκομματικές κάλπες ώστε να φανεί ότι βρίσκει ανταπόκριση η εξαγγελία της νέας ηγεσίας για άνοιγμα προς την κοινωνία.

Προς την κατεύθυνση αυτή, άλλωστε, ελήφθησαν αποφάσεις για σημαντική αύξηση του αριθμού των συνέδρων που θα εκλεγούν για να συμμετάσχουν στο 10ο Συνέδριο της Ν.Δ., οι εργασίες του οποίου θεωρούνται από τη νέα ηγετική ομάδα της Συγγρού κορύφωση των διαδικασιών μετεξέλιξης της Ν.Δ. σε σύγχρονο κόμμα της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς που ξεκίνησαν με την εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην προεδρία.Σχόλια