«Κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου» σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές – Στον Π.τ.Δ. πιθανόν σήμερα ο Πρωθυπουργός

«Κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου» σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές – Στον Π.τ.Δ. πιθανόν σήμερα ο Πρωθυπουργός

Την οριστική απόφαση να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές εντός του Σεπτεμβρίου φαίνεται να έχει λάβει ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες που προέρχονται από κυβερνητικές πηγές και μετά τη δεδομένη πλέον απόφαση της Αριστερής Πλατφόρμας και εκπεφρασμένης από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη πως δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να του υποβάλλει και επίσημα την παραίτηση της κυβέρνησής του.

Είναι πολύ πιθανό ο πρωθυπουργός να απευθύνει και διάγγελμα στον ελληνικό λαό με το οποίο θα εξηγεί και τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών είναι η Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει εκλογές-εξπρές.

Ωστόσο το ζήτημα που θα ανακύψει είναι αυτό των διερευνητικών εντολών, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, δεδομένου ότι δεν έχει μεσολαβήσει ένας χρόνος από τις προηγούμενες Εθνικές εκλογές, η κυβέρνηση δεν μπορεί να στήσει πρόωρες κάλπες επικαλούμενη Εθνικό θέμα.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος θα κληθεί λοιπόν να ξεκινήσει κύκλο διερευνητικών επαφών με τα τρία πρώτα κόμματα.

Αν δεν τελεσφορήσει αυτή η διαδικασία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων για να διαπιστώσει αν μπορούν να σχηματίσουν οικουμενική κυβέρνηση.

Στο μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι βάσει των κοινοβουλευτικών συσχετισμών δεν θα προκύψει κυβέρνηση από τις διερευνητικές εντολές, ως εκ τούτου θα οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Αικατερίνη Θάνου, η οποία θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές.Σχόλια