Κάμερον: «Απελπισμένο τέχνασμα» το νέο βίντεο του Ισλαμικού Κράτους

Κάμερον: «Απελπισμένο τέχνασμα» το νέο βίντεο του Ισλαμικού Κράτους

«Πρόκειται για μία οργάνωση που διαρκώς χάνει έδαφος… η Βρετανία δεν θα τρομοκρατηθεί ποτέ από αυτού του είδους την τρομοκρατία, οι αξίες μας είναι τόσο ισχυρότερες από τις δικές τους»

Το βίντεο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο οποίο πρωταγωνιστούν ένα αγόρι να φορά στρατιωτική στολή και έναν μεγαλύτερο σε ηλικία μαχητή με καλυμμένο το πρόσωπό του, που μιλούν με βρετανική προφορά, είναι μια «απελπισμένη» προπαγάνδα από μια οργάνωση που χάνει συνεχώς έδαφος, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

Το βίντεο, η γνησιότητα του οποίου δε μπορεί να διασταυρωθεί από ανεξάρτητη πηγή, καταγράφει επίσης την εκτέλεση πέντε ανδρών που κατηγορούνται για κατασκοπεία για λογαριασμό της Δύσης.

Το υλικό ξύπνησε τις μνήμες του «Τζιχάντι Τζον», του Βρετανού μαχητή του Ισλαμικού Κράτους που εμφανίστηκε σε πολλά βίντεο με εκτελέσεις ομήρων προτού σκοτωθεί ο ίδιος σε μια αεροπορική επιδρομές πέρυσι.

«Πρόκειται για ένα απελπισμένο τέχνασμα από μία οργάνωση που στην πραγματικότητα διαπράττει απόλυτα ποταπές και αποτρόπαιες ενέργειες και οι άνθρωποι μπορούν να το δουν αυτό για μία ακόμη φορά σήμερα» επισήμανε ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Πρόκειται για μία οργάνωση που διαρκώς χάνει έδαφος… η Βρετανία δεν θα τρομοκρατηθεί ποτέ από αυτού του είδους την τρομοκρατία, οι αξίες μας είναι τόσο ισχυρότερες από τις δικές τους. Ενδεχομένως θα χρειαστούμε πολύ χρόνο αλλά θα  εκείνοι θα ηττηθούν».

Η εκπρόσωπος τύπου του Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι η Βρετανία εξετάζει το βίντεο και ο πρωθυπουργός ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις. Διευκρίνισε ότι δε γνωρίζει εάν ο Κάμερον είδε το υλικό και ο ίδιος.

«Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μας υπενθυμίζει τη βαρβαρότητα του Ντάες και τι αντιμετωπίζει ο κόσμος με αυτούς τους τρομοκράτες. Αποτελεί ξεκάθαρα ένα εργαλείο προπαγάνδας και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο» επισήμανε η εκπρόσωπος τύπου.

Ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο οι άνδρες που καταγράφει ο φακός να ήταν κατάσκοποι, η εκπρόσωπος τύπου απέφυγε να σχολιάσει σχετικά με θέματα που αφορούν επιχειρήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών, σημείωσε ωστόσο ότι η προπαγάνδα που είχε διαδώσει στο παρελθόν η οργάνωση αποδείχθηκε ψευδής.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια