Καμιά διακοπή ΔΕΗ, νερού και άλλων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας όσο είναι κλειστές οι Τράπεζες

Καμιά διακοπή ΔΕΗ, νερού και άλλων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας όσο είναι κλειστές οι Τράπεζες

Να μη γίνει καμία διακοπή παροχής αγαθών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, τουλάχιστον για όσο διαρκεί η τραπεζική αργία, και να ενημερωθούν για το θέμα αυτό οι καταναλωτές, ζητεί ο Συνήγορος του Καταναλωτή.

Η ανεξάρτητη Αρχή σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι έχει δεχθεί τηλεφωνήματα πολιτών οι οποίοι επισημαίνουν πως λόγω της τραπεζικής αργίας δεν έχουν καταφέρει ή δεν μπορούν να εξοφλήσουν ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς προς τις εταιρείες παροχής αγαθών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Συνήγορος του Καταναλωτή απέστειλε την Τρίτη επείγουσα επιστολή στις εταιρείες ΔΕΗ Α.Ε., ΕΥΔΑΠ Α.Ε., EΥΑΘ Α.Ε., Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης, Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής Α.Ε., Εταιρεία Παροχής Αερίου Θεσσαλίας Α.Ε., Εταιρεία Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης Α.Ε. και ζητεί τη διασφάλιση της απρόσκοπτης παροχής των κοινωφελών αγαθών και υπηρεσιών.

Το ζήτημα αυτό είναι πρωταρχικής σημασίας «για την αξιοπρεπή, ασφαλή και υγιή διαβίωση των πολιτών-καταναλωτών, πολύ περισσότερο σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αρχής. Ζητείται, δε, από τις διοικήσεις των ως άνω εταιρειών να μην προχωρήσουν σε διακοπή παροχής, τουλάχιστον όσο διαρκεί η τραπεζική αργία, και να ενημερώσουν σχετικώς το κοινό.

Σχόλια