Καμμένος: Εξετάζουμε την κατασκευή δύο νέων κέντρων μετεγκατάστασης

Καμμένος: Εξετάζουμε την κατασκευή δύο νέων κέντρων μετεγκατάστασης

Ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη δημιουργία δύο νέων κέντρων μετεγκατάστασης προσφύγων/μεταναστών για τον διαχωρισμό των εθνοτήτων, ώστε να αποφευχθούν τυχόν αντιπαραθέσεις μεταξύ τους, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μετά από διυπουργική σύσκεψη των εμπλεκόμενων υπουργείων στην αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού.

Ως χώροι εξετάζονται μία τοποθεσία έξω από τον Βόλο, που ανήκει στο Δήμο και την Εκκλησία, όπου υπάρχουν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις -ύδρευσης, τουαλέτες-, μία τοποθεσία στην Ήπειρο σε παλαιό στρατόπεδο, και οι εγκαταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί στον ΟΛΘ, προκειμένου η χώρα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ σε ό,τι αφορά στον αριθμό των προσφύγων προς μετεγκατάσταση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή ο αριθμός των προσφύγων/μεταναστών που φιλοξενούνται σε όλα τα κέντρα ανέρχεται σε 13.000, ενώ υπάρχει υποχρέωση για 20.000.

«Η ΕΕ, σε αντίθεση με την Αυστρία και άλλες χώρες των Βαλκανίων, βοηθά την Ελλάδα με κάθε τρόπο, ενώ μετά την επιτάχυνση των διαδικασιών συγκρότησης των κέντρων λόγω της εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων, η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει και ουδείς τη μέμφεται πλέον», τόνισε ο κ. Καμμένος.Σχόλια