Καμμένος για τις τουρκικές προκλήσεις: Τα «καουμποϊλίκια» δεν περνάνε

Καμμένος για τις τουρκικές προκλήσεις: Τα «καουμποϊλίκια» δεν περνάνε

Τα Ίμια είναι ελληνικό έδαφος και η μετάβαση όχι μόνο του υπουργού Άμυνας, αλλά οποιουδήποτε πολίτη εκεί είναι «βόλτα στο σπίτι του», είπε ο Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Εμείς θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά στην περιοχή μας, αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι τέτοιου είδους καουμποϊλίκια ανατολικού τύπου δεν περνάνε στην Ελλάδα», τόνισε ο υπουργός Άμυνας, σημειώνοντας ότι θα αναχαιτίζεται κάθε τουρκικό αεροσκάφος.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει την απειλητική δήλωση βουλευτή του κόμματος του Ερντογάν- που δήλωσε «Μην παίζετε μαζί μας το παιχνίδι των Ιμίων, θα σας χτυπήσουμε»– ο κ. Καμμένος ανέφερε «Έχουμε ακούσει απίστευτα πράγματα. Η Ελλάδα δεν πρόκειται αν ασχοληθεί με φωνές κάποιων βουλευτών της Τουρκίας».

Ακόμη, σχετικά με τις απειλές του Ταγίπ Ερντογάν για το προσφυγικό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε ότι δεν πρόκειται για ζήτημα μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας, καθώς η Τουρκία έχει υπογράψει συμφωνίες με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. «Αυτές οι απειλές δεν πρέπει να απευθύνονται  στην Ελλάδα. Αλλά αν τολμάει ο κ. Ερντογάν ας τις απευθύνει προς την κ. Μέρκελ που θα την επισκεφθεί αύριο ή προς τον κ. Τραμπ με τον οποίο προσπαθεί να βρει επαφή», σχολίασε ο κ. Καμμένος.

Διαβάστε επίσης:

Στα Ίμια ο Πάνος Καμμένος, έριξε στεφάνι για τους πεσόντες τους 1996Σχόλια