Καμμένος: Καλοδεχούμενη η Ένωση Κεντρώων στην κυβερνητική πλειοψηφία – Τι απαντά ο Λεβέντης

Καμμένος: Καλοδεχούμενη η Ένωση Κεντρώων στην κυβερνητική πλειοψηφία – Τι απαντά ο Λεβέντης

«Καλοδεχούμενη» στην κυβερνητική πλειοψηφία χαρακτηρίζει την Ένωση Κεντρώων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σημειώνοντας παράλληλα ότι «πολλές από τις προτάσεις του κ. Λεβέντη, ιδιαίτερα για τις αλλαγές του Συντάγματος και θεσμικές αλλαγές, είναι προτάσεις που μας βρίσκουν σύμφωνους».

Μιλώντας στη Realnews, λίγα 24ωρα μετά την ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα, ο κ. Καμμένος υποστηρίζει ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ισχυρή, δεν βρίσκεται στην ‘κόψη του ξυραφιού’», ενώ για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, αν και σημειώνει ότι αυτό είναι προνόμιο του πρωθυπουργού, κρίνει ως «απόλυτα επιτυχή» τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ σε υπουργεία όπως το Εθνικής Αμυνας, το Τουρισμού, το Μακεδονίας-Θράκης και το Μεταφορών.

Λεβέντης: Δεν πάω με τον Τσίπρα

Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης επαναλαμβάνει ότι «δεν πάω με τον Τσίπρα, όπως με κατηγορεί ο Μητσοτάκης ο οποίος έκανε άξονα με την Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη».

«Επειδή δεν συντάχθηκα και επειδή θέλω να μείνει όρθιο το Κέντρο στη Βουλή, ο Μητσοτάκης με παρουσιάζει, για να με εξοντώσει, ως δεκανίκι του Τσίπρα. Εγώ ήμουν και θα είμαι για πάντα Κέντρο, με τον Τσίπρα δεν πάω, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι αν θέλει να τον συμβουλεύσω πάνω στα εννέα σημεία που έχει καταθέσει η Ένωση Κεντρώων.

Την καλή μου πρόθεση την έδειξα την ίδια μέρα που έγιναν οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου που του έστειλα τα εννιά σημεία. Εκείνος δεν μου τηλεφώνησε επί ένα χρόνο, και τώρα που είναι στις μαύρες του, θέλει τον Λεβέντη, αλλά ο Λεβέντης δεν προσφέρεται για τσόντα».Σχόλια