Καμμένος: Καμία πληρωμή στο ΔΝΤ χωρίς συμφωνία με τους εταίρους

Καμμένος: Καμία πληρωμή στο ΔΝΤ χωρίς συμφωνία με τους εταίρους

«Η Ελλάδα έχει προβεί σε αρκετές υποχωρήσεις και έχει προσφέρει μια λύση στα όρια της λαϊκής εντολής. Εάν δεν υπάρξει συμφωνία έως το τέλος του μήνα, δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ» τόνισε σε δηλώσεις του ο Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις.

«Αυτό που βλέπω ότι πάει να γίνει είναι το μεν ΔΝΤ να αποσυρθεί, ο EFSF να πάρει και να αποπληρώσει το ΔΝΤ και από εκεί και πέρα να γίνει μια συμφωνία συνολική για το σύνολο πλέον των οφειλών που θα είναι προς τον EFSF… Αυτά όλα θα γίνουν είτε μέχρι τις 18 [Ιουνίου], είτε ποτέ» επεσήμανε, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

Ο υπουργός Άμυνας εξέφρασε παράλληλα την πλήρη εμπιστοσύνη του στους χειρισμούς του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να περιλαμβάνει η συμφωνία, υπογράμμισε πως «αυτά πρέπει να καταστούν το χρέος βιώσιμο για να μπορεί από εκεί και πέρα η Ελλάδα να εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης».

Ειδικά για τον ΦΠΑ στα νησιά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε πως «θα βρίσκεται στη χαμηλότερη βαθμίδα και αυτό έχει μπει όρος (στους δανειστές) από τη μεριά της κυβέρνησης».Σχόλια