Καμμένος: Να μη δοθεί τηλεοπτική άδεια στον Καλογρίτσα, και ας είναι κουμπάρος μου

Καμμένος: Να μη δοθεί τηλεοπτική άδεια στον Καλογρίτσα, και ας είναι κουμπάρος μου

Να μη δοθεί τηλεοπτική άδεια στον Χρήστο Καλογρίτσα, γιατί είναι εργολάβος, ζήτησε σήμερα ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha παρότι, όπως είπε, είναι κουμπάρος του.

«Πιστεύω ότι οι κατασκευαστές δεν μπορούν να έχουν και μέσα ενημέρωσης», εξήγησε ο ίδιος.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του κ. Καμμένου:

«Είτε είναι κουμπάρος μου είτε όχι, δε δέχομαι αυτά που γίνονται. Κάνω τη δουλειά μου και ζητώ να έχω δίκαιη αντιμετώπιση απ’ όλα τα ΜΜΕ. Από την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ έδωσα στοιχεία στην ΕΣΗΕΑ και τη δικαιοσύνη που αφορούσαν και φιλικά μου πρόσωπα.

Δε θα πρέπει οι κατασκευαστές και οι εργολάβοι να είναι στα ΜΜΕ. Κινήθηκε χρήμα για να εξυπηρετηθεί η διαπλοκή. Δεν μπορεί η διαφημιστική πίτα να μοιράζεται για να ικανοποιούνται άλλα συμφέροντα πλην της ενημέρωσης. Δεν μπορεί τα ΜΜΕ να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται σαν 45άρια σε όποιον πηγαίνει να θίξει επιχειρηματικά συμφέροντα, διαφορετικά όλοι θα ζούμε υπό τον φόβο κάποιων εκδοτών και καναλαρχών.

Τις τηλεοπτικές άδειες δεν τις δίνω εγώ. Δε γνωρίζω αν το χρήμα του καθενός είναι άσπρο ή μαύρο. Λέγονται πολλά. Για πρώτη φορά η κυβέρνηση έρχεται να εφαρμόσει τον νόμο. Δεν νομίζω όμως ότι μπορούν να επιβιώσουν επτά κανάλια».

Την ίδια ώρα, ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθούν και άλλες τηλεοπτικές άδειες – πέραν των τεσσάρων – άφησε σήμερα, μέσω του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

«Αν η αγορά δείξει ότι αντέχει παραπάνω κανάλια θα το δούμε» είπε, ωστόσο δε θέλησε να πάρει θέση αναφορικά με το κλείσιμο καναλιών και τον κόσμο που θα μείνει στο δρόμο, λέγοντας ότι «το θέμα είναι αρμοδιότητας του κ. Παππά».

 

 Σχόλια