Καμμένος: Ο στρατός διασφαλίζει τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας! (βίντεο)

125 1

Σωρεία αντιδράσεων έχει προκαλέσει η δήλωση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, σχετικά με το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά τη συνάντηση που είχε στο Πεντάγωνο με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικότερα, ο κ. Καμμένος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας. Ένας δημοκρατικός στρατός και οι δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διαφυλάσσουν με την αποστολή τους την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

Οι αντιδράσεις στηρίζονται στο ότι αναφορά του κ. Καμμένου έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, που αναφέρει ρητά ότι την ασφάλεια στο εσωτερικό των συνόρων δεν τη διασφαλίζει ο Στρατός αλλά η Ελληνική Αστυνομία. Παράλληλα, αρνητικά έχει σχολιαστεί και η στάση του πρωθυπουργού, ο οποίος δεν είχε καμία αντίδραση στα λεγόμενα του υπουργού του.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας:

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά η σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η ενημέρωσή του από την Πολιτική και τη Στρατιωτική Ηγεσία. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τη σταθερότητα σε σχέση με τις συμμαχίες της χώρας.

Ανεξάρτητα, λοιπόν, από την οικονομική κρίση οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας με πρώτο το προσωπικό, την Ηγεσία, τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς, τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελούν τον σταθερό πυλώνα του κράτους. Ένας δημοκρατικός στρατός και οι δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διαφυλάσσουν με την αποστολή τους την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Πρωθυπουργό για τη διαβεβαίωση ότι οποιεσδήποτε προτάσεις γίνονται προς την πλευρά των εταίρων μας και δανειστών δεν θα περιλαμβάνουν περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και ιδίως το προσωπικό έχουν υποστεί μία μείωση του εισοδήματός τους πάνω από 50% και ο προϋπολογισμός φτάνει στα όρια των δυνατοτήτων της συντήρησης των συστημάτων μας και της ισχύος μας».

Η Φ. Γεννηματά ζητά την αποπομπή του Καμμένου

Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, η οποία ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα την αποπομπή του υπουργού Άμυνας.

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενη σε ενικό αριθμό στον Αλέξη Τσίπρα, η Φώφη Γεννηματά προειδοποιεί: «Εάν δεν παραιτηθεί σήμερα ο κ. Καμμένος μετά το ολέθριο για την Δημοκρατία ολίσθημά του ή δεν τον παραιτήσεις εσύ, είναι σαν να αποδέχεσαι εμπράκτως μοιραίες αντιλήψεις και σχέδια ανωμαλίας απέναντι στους δημοκρατικούς θεσμούς».

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ:

«Συγχαρητήρια Πρωθυπουργέ κ. Αλέξη Τσίπρα που ενώ ήσουν αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας στο παραλήρημα του Υπουργού Άμυνας και συγκυβερνήτη κ. Καμμένου ότι οι “Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας” δεν αντέδρασες. Δεν είπες τίποτα.

Αυτή η φράση είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία. Είναι μια ανοικτή απειλή για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ελληνικού λαού και του κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Αυτή η φράση φέρνει στο μυαλό μας αλήστου μνήμης εποχές, με αυταρχισμούς, γύψους και χούντες. Μετά από αυτό θεωρούμε ως πρόκληση προς τον Ελληνικό λαό, την παραμονή του κ. Καμμένου ως Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Κύριε Τσίπρα. Εάν δεν παραιτηθεί σήμερα ο κ. Καμμένος μετά το ολέθριο για την Δημοκρατία ολίσθημά του ή δεν τον παραιτήσεις εσύ, είναι σαν να αποδέχεσαι εμπράκτως μοιραίες αντιλήψεις και σχέδια ανωμαλίας απέναντι στους δημοκρατικούς θεσμούς.

Οι μάσκες του κ. Καμμένου έπεσαν. Η αριστερά δεν μπορεί να σιωπά με το «Σοκ και Δέος» για την Δημοκρατία».

Βενιζέλος: Η επίσκεψη Τσίπρα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας δυο ημέρες πριν το δημοψήφισμα είναι αδιανόητη

Ο Ευ. Βενιζέλος από την πλευρά του έκανε το παρακάτω σχόλιο σχετικά με την επίσκεψη του κ.Τσίπρα στο ΥΠΕΘΑ:

«Η επίσκεψη Τσίπρα στο υπουργείο εθνικής άμυνας δυο ημέρες πριν το δημοψήφισμα είναι αδιανόητη.

Προεκλογική επίσκεψη πρωθυπουργού στην πρώτη στρατιωτική μονάδα της χώρας, σε στρατόπεδο! Πρωτοφανές, αντιδημοκρατικό, θεσμικά προκλητικό, επικίνδυνο. Δεν έγινε απλώς προς εξευμενισμό Καμένου.

Επικρατεί επικίνδυνη ακροδεξιά αντίληψη περί θεσμών, ενόπλων δυνάμεων κοκ. Ιδεολογική ηγεμονία Καμμένου επί της ‘’πρώτης φοράς αριστερά’’»!

Τασούλας: Προκλητικές οι δηλώσεις του Καμμένου

Για «προκλητικές δηλώσεις» του Πάνου Καμμένου έκανε λόγο ο συντονιστής ΟΔΕ Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τασούλας.

«Ο σαστισμένος από τις διαφοροποιήσεις υπέρ της Ευρώπης βουλευτών του κ. Καμμένος, υποδεχόμενος τον κ. Τσίπρα στο ΥΠΕΘΑ, τον διαβεβαίωσε πως ο στρατός εγγυάται την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας!

Και ο πελαγωμένος Πρωθυπουργός, αντί να τον απολύσει επιτόπου, έκανε πως δεν κατάλαβε!».

Ο κ. Τασούλας επεσήμανε ακόμη ότι: «Στις δημοκρατίες ο Στρατός εγγυάται τα σύνορα της χώρας από εξωτερικές απειλές. Την ασφάλεια στο εσωτερικό την εξασφαλίζει η Αστυνομία. Αυτό που ακούστηκε είναι προσβολή κατά του στρατεύματος δια στόματος του ίδιου του Υπουργού Εθνικής Αμύνης!».

Συνεχίζοντας ο κ. Τασούλας σημείωσε πως «η πολιτική του κολιγιά με το ΣΥΡΙΖΑ τον μετέτρεψε σε οπαδό σοβιετικού τύπου καθεστώτων, όπου πράγματι ο Στρατός ελέγχει την εσωτερική ασφάλεια. Ο Πρωθυπουργός, για να μην αντιδράσει, προφανώς συμφωνεί! Πρόκειται για βάναυση αντιδημοκρατική ομολογία στον αέρα!». Και κατέληξε: «Την Κυριακή, ο λαός με το ΝΑΙ, δεν κατοχυρώνει μόνο τη θέση της χώρας στην Ευρώπη, προστατεύει και τη δημοκρατία!».

Ποτάμι: Ποιος είναι ο εσωτερικός εχθρός της χώρας κύριε Καμμένε;

«Ποιος είναι ο εσωτερικός εχθρός της χώρας κύριε Καμμένε;» διερωτάται το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του.

«Όταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε ενημερώνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις ‘’…διασφαλίζουν την εσωτερική ασφάλεια της χώρας…’’ παρουσία του Πρωθυπουργού, το μόνο που μπορεί να νιώσει ο Ελληνικός λαός είναι τη ραχοκοκαλιά του να παγώνει» επισημαίνει το Ποτάμι.

Προσθέτει δε πως «θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τόσο στον Υπουργό, πολλώ δε μάλλον στον αριστερό πρωθυπουργό, ότι σε ευρωπαϊκές, δημοκρατικές και πολιτισμένες χώρες ο ρόλος αυτός σε καιρό ειρήνης αποτελεί θέμα Δημόσιας Τάξης».

«Όταν ο στρατός εμπλέκεται σε εσωτερικά θέματα ξέρετε τι είναι αυτό και πως λέγεται», τονίζει το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του και ρωτά την κυβέρνηση αν «το κλίμα πόλωσης και ανασφάλειας που ηθελημένα καλλιεργείτε, οι εντυπώσεις που αφήνετε να αιωρούνται, και η υφέρπουσα κινδυνολογία του διαγγέλματος είναι αποτέλεσμα ανευθυνότητας ή σχεδίου σε εξέλιξη;».

«Και μόνο με την προκήρυξη του δημοψηφίσματος κινείστε έξω από τα όρια της συνταγματικής νομιμότητας. Μην συνεχίζετε. Αρκετά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:Join the Conversation

1 comment

 1. Kostas Tsonas Απάντηση

  Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΧΛΟΥ …….. 02/07/2015

  Κάποιος σε συζήτηση αυτές τις ημέρες ανάφερε ότι το πρόβλημα αυτής της χώρας, αυτού του λάου είναι ότι : « ο λαός στην συντριπτική του πλειοψηφία βρίσκεται διανοητικά σε προ-μεσαιωνική εποχή, παρόλο ότι έχει καλλιεργηθεί τεχνηέντως ότι ως λαός είμαστε πανέξυπνοι. Για του λόγου το αληθές ας αναλογιστεί ο κάθε ένας από εμάς, αλλά και η κάθε μια, σε τι κατάσταση έχει έλθει ο λαός μας . Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει νοήμων άνθρωπος που θα τολμήσει να ισχυριστεί ότι το ότι έχει προκύψει είναι αποτέλεσμα εξυπνάδας της λαϊκής μάζας , του όχλου δηλαδή ». Οφείλω να αναφέρω ότι μέσα στον αναφερόμενο όχλο περιλαμβάνεται και ο γράφων αυτό το άρθρο. Βέβαια θα υπάρξει και ένα μέρος του πληθυσμού το οποίο μόλις διαβάσει αυτό το άρθρο θα διαρραγεί διανοητικά και θα υποστηρίξει με μεγάλο ζήλο, και με ασύλληπτη ένταση, αλλά και με περισσό θυμό, ότι αυτοί εξαιρούνται από τον κανόνα διαχωρίζοντας την θέση τους ως οι πλέον έξυπνοι, οι πλέον ευφυείς , κτλ, κτλ. Αν ανατρέξουν στην εφαρμοσμένη ψυχολογία θα διαβάσουν αυτοπροσώπως ότι αποτελούν τους λεγόμενους ευφυείς ηλίθιους, και οι οποίοι είναι το πλέον επικίνδυνο είδος μέσα στις τάξεις των ανθρώπων. Αυτούς εκμεταλλευόντουσαν ανεκαθεν και συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται ακόμη και σήμερα οι εκπαιδευμένοι τυχάρπαστοι πολιτικοί για να εφαρμόσουν τα σχέδια, τους , ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ. Διαβάζοντας τις όποιες απαντήσεις των συνανθρώπων μας , αναρωτιέμαι για ποιο λόγο κάθε επίδοξος αρθρογράφος-αναρτησας , δεν αναλύει, δεν τεκμηριώνει την όποια απάντηση του. Η απάντηση είναι μια : διότι απλά δεν γνωρίζει για ποιον λόγο θα πρέπει πράξει το Άλφα, η, το Βήτα κατά το δημοψήφισμα , αλλά και γενικότερα και σε άλλα προβλήματα στην ζωή του. Έχουν γίνει όλοι ειδικοί οικονομολόγοι, ειδικοί πολιτικοί, ειδικοί αναλυτές. Είμαστε ως λαός τενεκέδες ξεγάνωτοι, που αγόμαστε και φερόμαστε από τυχάρπαστους πονηρούς πολιτικούς. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας, μιας μοίρας την οποίαν ως τελείως άχρηστοι όχλοι, δικαίως εισπράττουμε, και ταυτόχρονα εγκληματούμε μονίμως στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, μιας και μη δυνάμενοι να δούμε ούτε την άκρη της μύτης μας, μη δυνάμενοι να επεξεργαστούμε με καθαρό μυαλό τα τεκταινόμενα σε μόνιμη και διαρκή βάση, η κάθε προηγούμενη γενιά βάζει με τις βλακώδεις πράξεις της, ταφόπλακα σε κάθε επόμενη γενιά, διατυμπανίζοντας ένθεν και κακείθεν ότι « Εμείς ξέρουμε τι κάνουμε ….., εσείς να κοιτάτε την τύφλα σας…» ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ;
  ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΕΠΑΙΞΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ, ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΝΟΙΑ ΜΑΣ.
  ΤΙ ΜΕΛΛΟΝ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ; Είναι ποτέ δυνατόν να σκέπτεται Έλληνας πολίτης να μείνει στο οποιοδήποτε ευρώ χωρίς να έχει δουλειά, χωρίς μέλλον, δίχως προοπτική; Ας αναλογιστεί ο κάθε ένας σοβαρά την διανοητική του κατάσταση, και ας πράξη ότι θεωρεί σωστό. Υπόψη ότι αποφασίσει δεν μπορεί να το αναιρέσει μετά. Και κάτι ακόμα …., κάποτε πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε το ηλίθιο σλόγκαν ότι : για τα δεινά μας φταίνε πάντα όλοι οι άλλοι, εκτός από εμάς. Το πραγματικό σλόγκαν είναι ότι : οι πονηροί τυχάρπαστοι πολιτικοί βρίσκουν άπλετο χώρο σε ένα μονίμως διαιρεμένο ηλίθιο πλήθος-όχλο και εφαρμόζουν τα όποια υστερόβουλα ανομήματα τους. Εμείς ως λαός ποτέ δεν φοβηθήκαμε τους ξένους ,και δεν ηττηθήκαμε ποτέ από κανέναν. Πάντα όμως καταλυόμασταν από εσωτερικούς ομόφυλους Εφιάλτες ( τώρα το πόσον ομόφυλοι είναι θέλει συζήτηση )
  Όσοι θεωρείτε ότι έχουν βάση τα αναφερθέντα διαδώσετε το και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.