Καμμένος προς ένοπλες δυνάμεις: Ζητώ συγγνώμη για την οικονομική επίθεση που δεχτήκατε από την προηγούμενη κυβέρνηση

Καμμένος προς ένοπλες δυνάμεις: Ζητώ συγγνώμη για την οικονομική επίθεση που δεχτήκατε από την προηγούμενη κυβέρνηση

Τα νέα του καθήκοντα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέλαβε ο Πάνος Καμμένος, ζητώντας συγγνώμη από τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων για την οικονομική επίθεση που υπέστησαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη για την οικονομική επίθεση που δεχθήκατε από την πολιτεία και για την αγνόηση των αποφάσεων του ΣτΕ. Αποτελεί πρώτο μέλημα η αποκατάσταση αυτής της αδικίας. Τα στελέχη των ΕΔ δεν έχουν ως πρωταρχικό στόχο τις απολαβές, αλλά η πολιτεία οφείλει να σεβαστεί τις οικογένειες των στελεχών που πέρασαν δύσκολα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

Ακόμα, σημείωσε, ότι η νέα κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα «προκειμένου να υπάρξουν οι οικονομικοί πόροι ώστε οι ένοπλες δυνάμεις να συνεχίσουν το έργο τους με νέα εξοπλιστικά προγράμματα»: «Σκοπός μας είναι η επανενεργοποίηση της ΕΑΒ, των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων προκειμένου όχι μόνο να καλύψουμε τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων αλλά και η ελληνική αμυντική βιομηχανία να αναπτυχθεί εξαγωγικά».

Ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, απευθυνόμενος στον απερχόμενο υπουργό, Νίκο Δένδια, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του, ενώ πρόσθεσε: «Με σεβασμό στους πεσόντες ήρωες και προσευχόμενοι στην υπερμάχω στρατηγώ στους προστάτες των ενόπλων δυνάμεων και υποκλινόμενοι στις σημαίες των όπλων θα συνεχίσουμε. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα κάνουμε τα πάντα για να διευκολύνουμε το έργο το δικό σας για την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας. Θα κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε το αξιόμαχο».

Από την πλευρά του ο κ. Δένδιας, ξεκίνησε την τελετή δίνοντας συλλυπητήρια για το θάνατο των δύο πιλότων και στη συνέχεια διαβεβαίωσε τη νέα ηγεσία ότι το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων παραμένει στα υψηλότερα δυνατά επίπεδα: «Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται δίπλα στον Έλληνα πολίτη όπως απέδειξαν με λαμπρό τρόπο στην επιχείρηση στο Norman Atlantic».

Ακόμα πρόσθεσε ότι: «Επιχείρησα να βρεθώ δίπλα στο προσωπικό των ΕΔ. Όπως διαπίστωσα επιτελούν με τον καλύτερο τρόπο την αποστολή τους. Πρόκειται για μια αναγνώριση που θα πρέπει να λάβει και τη μορφή της υλικής στήριξης όπως έχει δρομολογηθεί με βάση την απόφαση του ΣτΕ».


Σχόλια