Καμμένος: Στρατιωτική ενίσχυση των ελληνοαλβανικών συνόρων

Καμμένος: Στρατιωτική ενίσχυση των ελληνοαλβανικών συνόρων

Επαναλειτουργία στρατιωτικών φυλακίων και ενίσχυση του στρατεύματος στα ελληνοαλβανικά σύνορα, προανήγγειλε από το ακριτικό φυλάκιο των Δρυμάδων Πωγωνίου Ιωαννίνων ο υπουργός Άμυνας Πάνος Κάμμενος. Κάλεσε μάλιστα τους νέους να επιστρέψουν για να καλλιεργήσουν τη γη.

«Ήδη ανασχεδιάζουμε όλη την περιοχή. Ο ανασχεδιασμός της αμυντικής δομής θα ανακοινωθεί σε λίγο καιρό» είπε ο κ. Καμένος, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στα ακριτικά στρατιωτικά φυλάκια της Ηπείρου.

«Το καλοκαίρι, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης που γίνεται, και σύμφωνα με τις εντολές που έχουν δοθεί και από εμένα αλλά και από τον αρχηγό του Στρατού, από την πρώτη σειρά, τις επόμενες μέρες, θα ενισχυθεί περαιτέρω η παρουσία των κληρωτών στην περιοχή. Θα υπάρξει επαναλειτουργία φυλακίων, μονάδες καταδρομέων που θα κάνουν ασκήσεις στην περιοχή, αλλά και ελικόπτερα θα επιχειρούν στην περιοχή, για να δώσουν στους κατοίκους αίσθημα ασφάλειας».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πρόσθεσε ότι ο στρατός, η αστυνομία και οι τοπικές αρχές κάνουν καλά τη δουλειά τους, όμως «πρέπει να ζωντανέψουν τα χωριά». Όπως τόνισε, τα «νέα παιδιά που έφυγαν από τον τόπο τους και είναι άνεργα στην Αθήνα, να επιστρέψουν , να καλλιεργήσουν και πάλι τη γη μας. Πρέπει να βάλουμε μπροστά την πατρίδα να δουλεύει».

Ο κ. Κάμμενος ήταν κατηγορηματικός απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αξιώσεις που προβάλει το τελευταίο διάστημα η Αλβανία.

«Η εθνική κυριαρχία της χώρας δεν είναι προς διαπραγμάτευση και κανένας δεν μπορεί να την διαπραγματευτεί, είτε αυτό λέγεται οικονομική απειλή, είτε λέγεται εξωτερική απειλή. Η Ελλάδα, ούτε φοβάται ούτε παραδίδει χιλιοστό της γης του αέρα και της θάλασσας της».

Στο φυλάκιο των Δρυμάδων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τίμησε την 62χρονη Σοφία Δημητρίου, την φρουρό των συνόρων που ζει μόνη στο χωριό Ορεινό. Ο υπουργός την συνεχάρη για το θάρρος της και της ανακοίνωσε πως θα την εντάξει στην Εθνοφυλακή, αλλάζοντας άμεσα το νόμο, καθώς προβλέπει να υπηρετούν μόνο άνδρες.

SOPIADIMITRIOUΣχόλια