Καναδάς: Εκκένωση 40 σχολείων μετά από απειλές για βόμβες

Καναδάς: Εκκένωση 40 σχολείων μετά από απειλές για βόμβες

Περίπου 40 σχολεία, κολέγια και λύκεια, του Κεμπέκ εκκενώθηκαν προσωρινά σήμερα, μετά από απειλές για βόμβες που ήρθαν με τη μορφή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της επαρχίας αυτής του Καναδά, Πιερ Μορό.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τον Μορό, στα σχολεία αυτά είχαν σταλεί απειλητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από μια «οργάνωση», άγνωστη μέχρι τώρα στις αρχές, η οποία δήλωνε ότι ενεργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο επειδή διαφωνεί «με τη στάση των διδασκόντων και με αυτά που διδάσκονται στα σχολεία».

Τελικά οι αστυνομικοί που ερεύνησαν τα κτίρια δεν εντόπισαν κάποιον εκρηκτικό μηχανισμό και τα περισσότερα από τα σχολεία επαναλειτούργησαν το μεσημέρι. Σε ορισμένα, όμως, οι διευθυντές αποφάσισαν να διακόψουν τα μαθήματα για το υπόλοιπο της ημέρας.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχο περιστατικό, με παρόμοια απειλητικά μηνύματα είχαν λάβει χώρα πριν από αρκετές ημέρες και σε σχολεία του Οντάριο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι απειλές αυτές είναι «αληθινές», όμως οι τοπικές αστυνομικές αρχές τις «παίρνουν πολύ σοβαρά» και συνεργάζονται στην έρευνα με την ομοσπονδιακή αστυνομία, κατέληξε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.Σχόλια