Κάνε τη γυμναστική σου πιο αποτελεσματική

Κάνε τη γυμναστική σου πιο αποτελεσματική

Πολλές φορές έχεις νιώσει ότι η γυμναστική που κάνεις δεν έχει τα αποτελέσματα που περίμενες. Υπάρχει όμως λύση. Διάβασε πιο κάτω και μάθε όλα τα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να κάνεις τη καθημερινή σου γυμναστική ακόμα πιο αποτελεσματική.

 

Πάρε 10 (push ups)

 

Θυμίζουν έντονα στρατιωτικό καψώνι αλλά στην πραγματικότητα τα push–ups είναι μία από τις καλύτερες ασκήσεις για όλο το σώμα. Αναζήτησε τη βοήθεια γυμναστή για να σου δείξει τον σωστότερο τρόπο για να κάνεις push ups και αφού έχεις κάνει αρκετό ζέσταμα πρώτα, κατόπιν, ξεκίνησε να κάνεις όσα αντέχεις…

 

Σήκωσε λίγο πιο βαριά βάρη (από όσο πρέπει…)

Μην….

το παρακάνεις βέβαια, αλλά προσπάθησε να αυξήσεις τα βάρη που σου έχει συστήσει ο γυμναστής σου κατά 1-2 κιλά. Δεν υπάρχει κίνδυνος να αποκτήσεις σώμα body builder, όπως λανθασμένα ίσως φοβάσαι αλλά με τον τρόπο αυτό, θα αποφύγεις την οστεοπόρωση και θα συμβάλλεις στην οστική σου πυκνότητα.

 

Σοκολατούχο γάλα: το θαυματουργό

Ένα ιδιαίτερο μείγμα από υδατάνθρακες, λίπος και πρωτεΐνη, μετά τη γυμναστική, θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις την επιθυμητή γράμμωση στο σώμα σου. Προτίμησε να πιεις ένα ποτήρι σοκολατούχο γάλα μετά την προπόνησή σου, που εμπεριέχει όλα εκείνα τα συστατικά που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις γράμμωση, να ξεπεράσεις τα πιθανά «πιασίματα» από την άσκηση και να προετοιμάσεις το σώμα σου για την άσκηση της επόμενης ημέρας.

 

Βάρη πρώτα, τρέξιμο μετά

Μικρό-αλλά θαυματουργό-μυστικό που αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ιαπωνικής μελέτης. Όσοι ασκούμενοι σήκωναν βάση και στη συνέχεια έτρεχαν, έκαψαν διπλάσιο ποσοστό λίπους από όσους έκαναν μόνο μία από τις δύο ασκήσεις. Ακόμη το σκέφτεσαι;

 

Πάρε τα βουνά!

Ξέχασε τα πλατιά πεζοδρόμια και τους ίσιους δρόμους και πάρε τα βουνά. Έρευνα αποκάλυψε, πως το τρέξιμο σε λόφους ή πλαγιές βουνών μπορεί να ενεργοποιήσει κατά 9% περισσότερο τους μύες. Το τρέξιμο αυτό έχει και ένα ακόμη πλεονέκτημα: μπορεί να προστατεύσει τα γόνατά σου από τους επικίνδυνους κραδασμούς, σε ποσοστό 24% συγκριτικά με το τρέξιμο σε επίπεδη επιφάνεια.

 

Πες «αντίο» στο μυϊκό πόνο με ήπια άσκηση

Μόλις ξεκίνησες άσκηση και έχεις «πιαστεί» παντού; Το μυστικό δεν είναι να πέσεις ανάσκελα στον καναπέ μέχρι να σου περάσει ο πόνος αλλά να καταπολεμήσεις τον μυϊκό πόνο με…δράση. Περπάτησε, κάνε λίγο ποδήλατο ή παίξε λίγο μπάσκετ. Κάθε, σχετικά ήπια, μορφή άσκησης θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις γρήγορα «πιασίματα» και μυϊκούς πόνους.

 

Διέκοψε την άσκηση-αλλά για λίγο…

Πώς θα αποκτήσεις περισσότερο μυώδες σώμα και θα ενισχύσεις τη δύναμη του οργανισμού σου; Απλά… διέκοψε την άσκηση (αλλά για λίγο!). Έρευνα αποκάλυψε, πως άνδρες που διέκοπταν την εντατική τους προπόνηση για λίγες ημέρες κάθε μήνα, αύξησαν τη μυϊκή τους δύναμη κατά 29%.

 

Βάρη αντί για μηχανήματα

Τα μηχανήματα ασκήσεων που διαθέτουν τα περισσότερα γυμναστήρια έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές μεγέθους. Είναι κατασκευασμένα με βάση τον μέσο όρο ενός αντρικού ή γυναικείου σώματος, αποκλείοντας έτσι άλλους που δεν «πληρούν» τις προδιαγραφές-είναι πιο ψηλοί ή πιο κοντοί ή πιο παχουλοί από ότι «πρέπει». Το αποτέλεσμα είναι πολλές ασκήσεις να γίνονται ελλιπώς ή να μην γίνονται καθόλου καθώς το μηχάνημα δεν βοηθά. Αν λοιπόν τα μηχανήματα δεν σε καλύπτουν, αύξησε τις ασκήσεις με βάρη. Έτσι, θα γυμνάσεις το μεγαλύτερο μέρος του σώματός σου αλλά και θα κάνεις ασκήσεις κομμένες και ραμμένες στα «μέτρα» σου.

 

 Σχόλια