Κάντο όπως η Novartis: Έρευνες και για άλλες φαρμακευτικές

Κάντο όπως η Novartis: Έρευνες και για άλλες φαρμακευτικές

Στο στόχαστρο των Αρχών μπαίνουν φαρμακευτικές εταιρείες για τις οποίες υπάρχουν υπόνοιες ακόμη και ενδείξεις ότι ενεργούσαν στα πρότυπα της Novartis. Πρόκειται για τρεις ή τέσσερις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου που συνδέονται με συγκεκριμένους ιατρούς ή και καθηγητές στον χώρο της υγείας.

Στόχος των Αρχών είναι να ανοίξει η έρευνα προς όλες τις κατευθύνσεις καθώς από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι εισαγγελικές Αρχές και συγκεκριμένα το τμήμα Διαφθοράς προκύπτει ακολουθούνταν η ίδια μεθοδολογία και σε άλλες περιπτώσεις.

Εκτώς από τις δικαστικές Αρχές που αξιολογούν ήδη τα στοιχεία που έχουν συλλέξει από τις «εφόδους» στα σπίτια ή οτι γραφεία εταιρειών, ιατρών, επιχειρηματιών, και κρατικών στελεχών, στο στόχαστρο των Επιθεωρητών Υγείας μπαίνουν και άλλες φαρμακευτικές, ενώ στο μικροσκόπιο μπαίνουν και όλες οι νομοθετικές παρεμβάσεις, οι διατάξεις τιμολόγησης, οι υπουργικές αποφάσεις σε βάθος 10ετίας.

Αυτό προανήγγειλε άλλωστε και σε συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Μισό εκατ. η διαφημιστική δαπάνη

 Στην περίπτωση της Novartis η έρευνα των Αμερικανών προπορεύεται κατά πολύ της αντίστοιχης ελληνικής.

Πάντως και οι έλληνες εισαγγελείς έχουν αρχίσει και ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης καθώς φέρονται να έχουν αντιληφθεί το τρόπο λειτουργίας του συστήματος και κυρίως τον ρόλο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ).

Μιας και ο λόγος όμως για την έρευνα των Αμερικανών αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχουν καν στην διαθεσή τους ένορκες καταθέσεις όπως θα πίστευε κανείς. Αντίθετα μέσω των προστατευόμενων μαρτύρων έχουν καταφέρει να συλλέξουν όλα οτι αρχεία της Novartis τα οποία επεξεργάζεται πολυπληθές και εξειδικευμένο προσωπικό.

Σε αντίθεση μάλλον απόγνωση προκαλεί η απέραντη… μοναξιά που νοιώθουν οι έλληνες εισαγγελικοί λειτουργοί οι οποίοι καλούνται με ελλιπέστατα μέσα και μικρή βοήθεια να περατώσουν την έρευνα.

Την ίδια στιγμή δεδομένη είναι η κυβερνητική βούληση να παραμείνει στην επικαιρότητα η υπόθεση Novartis καθώς αφορά τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Γι αυτό τον λόγο άλλωστε μέσω διαρροών δημοσιοποιούνται διάφορες «ειδήσεις» που έχουν να κάνουν είτε με… επισκέψεις Αμερικανών εισαγγελέων στην χώρα μας, είτε συναντήσεις του ποινικολόγου που διεξήγαγε την έρευνα Novartis, Παύλου Σαράκη, με έλληνες δικαστικούς λειτουργούς η κυβερνητικούς παράγοντες.

Αυτό που αληθεύει είναι ότι οι εισαγγελείς κάνουν φύλλο και φτερό όλα τα οικονομικά στοιχεία για οτι 500.000 ευρώ που δίδονταν ετησίως για την επικοινωνία της Novartis σε εκδότες αλλά και δημοσιογράφους.

Διαβάστε επίσης: Εισαγγελικές έφοδοι σε σπίτια και εταιρείες για το σκάνδαλο Novartis 

Σκάνδαλο Novartis: Ανοίγουν στόματα, άνοιξαν λογαριασμοί

Παύλος Σαράκης: Ο δικηγόρος που γκρεμίζει την Novartis και ταρακουνά το πολιτικό σκηνικό

Στους εισαγγελείς Διαφθοράς οι αποκαλύψεις του ereportaz και του healthreportaz για το σκάνδαλο Novartis

Σκάνδαλο Νοβάρτις: 15 βίντεο-φωτιά στην κατοχή των Αμερικανών – Ποιους καίνε

Υπόθεση Novartis: Θα μιλήσουν οι καμέρες του Hilton για την απόπειρα αυτοκτονίας του στέλεχους

Αυτοκτονούν (με ψυχολογική πίεση) τους υπόπτους για την αποκάλυψη του σκανδάλου Novartis

Πατήστε εδώ για να δείτε όλες τις αναρτήσεις σχετικά με την υπόθεση NovartisΣχόλια