Καραγκούνης: «Κακή η τελευταία εμπειρία με Εθνική, κρατάω τα καλά στον Παναθηναϊκό»

Καραγκούνης: «Κακή η τελευταία εμπειρία με Εθνική, κρατάω τα καλά στον Παναθηναϊκό»

Για το τελευταίο του πέρασμα από την Εθνική ομάδα από το πόστο του διευθυντή ποδοσφαίρου, αλλά και για τη θητεία του στον Παναθηναϊκό μίλησε ο Γιώργος Καραγκούνης στην εκπομπή «The 2NightShow».

Παράλληλα, αποκάλυψε με ποιον συμπαίκτη του είχε τσακωθεί στην προπόνηση, αλλά στη συνέχεια τα βρήκαν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Καραγκούνης:

Για το παρόν που βιώνει ο ίδιος: «Για μένα τελείωσε το ποδόσφαιρο. Τώρα είναι η οικογένεια και τα παιδιά μου»

Για τα πέναλτι κόντρα στην Κόστα Ρίκα: «Μετά τον Γκέκα, ήμουν εγώ, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβα. Δείτε όμως και τον Κέιλορ Νάβας πόσο καλά πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης και γιατί η Κόστα Ρίκα έφτασε εκεί που έφτασε»

Για το ότι δεν έφυγε με τον καλύτερο τρόπο από τον Παναθηναϊκό: «Κάθε εμπόδιο για καλό. Το 2012 δεν έφυγα με τον πιο κομψό τρόπο, αλλά στο τέλος κάθε εμπόδιο για καλό, γιατί στα 35 μου πήγα και έπαιξα στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Τώρα θα πλήρωνα για να παίζω στην Αγγλία. Στον Παναθηναϊκό ζήσαμε πολύ ωραίες στιγμές. Δεν μπορούμε να μιλάμε υποθετικά για το αν μου γινόταν τώρα μια πρόταση. Τώρα δεν θέλω να ασχοληθώ με κάτι που να σχετίζεταιμε το ποδόσφαιρο. Προτεραιότητα για μένα η οικογένειά μου και τα παιδιά μου».

Για το τελευταίο του πέρασμα από την Εθνική από το ρόλο του διευθυντή ποδοσφαίρου:«Δεν είχα μια καλή εμπειρία με την Εθνική. Πραγματικά έγιναν πολύ γρήγορα. Πήγα σε μια πολύ δύσκολη στιγμή. Η ήττα δεν αντέχεται. Είναι δύσκολο να επιστρέψεις στις νίκες. Δεν είναι ότι πατάς ένα κουμπί. Παλιότερα ξέραμε ότι θα μπούμε μέσα και με κάποιο τρόπο θα νικήσουμε. Το έβλεπες και στους αντιπάλους. Τώρα τη στιγμή που μιλάμε πρέπει οι ίδιοι οι παίκτες να βγουν μπροστά και να πάρουν την κατάσταση πάνω τους».

Για την αντίδρασή του στο ματς με τη Ρωσία στο Euro 2012: «Ονειρευόμουν και ευχόμουν να παίξουμε με τη Γερμανία. Δεν είχαμε παίξει ποτέ και πάντα ήθελα να αντιμετωπίζω δυνατούς αντιπάλους. Για αυτό έκλαιγα τόσο έντονα στο ματς με τη Ρωσία. Αν νικούσαμε τους Ρώσους, θα παίζαμε με τη Γερμανία. Πήρα την κίτρινη κάρτα που σήμαινε ότι δεν θα έπαιζα με τη Γερμανία στο Euro 2012. Για αυτό μου βγήκε ένταση και έκλαιγα».

Για το αν είχε τσακωθεί ποτέ με κάποιον συμπαίκτη του: «Είχα τσακωθεί με τον Λέτο στην προπόνηση, αλλά τα βρήκαμε και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Για το τι έφταιξε και δεν διαχειρίστηκε το ελληνικό ποδόσφαιρο την επιτυχία του Euro 2004: «Δεν ήμασταν έτοιμοι να το διαχειριστούμε ενώ δεν είχαμε και τις υποδομές. Πρέπει να δείτε τις προπονητικές εγκαταστάσεις που ήταν η Εθνική ως 10η ομάδα στον κόσμο».

Για όσους τον κατηγορούν πως έπεφτε εύκολα για να πάρει φάουλ: «Όλα τα δέχεσαι και τα ακούς. Τις περισσότερες φορές γελάω. Όλοι το έχουμε κάνει αυτό πολύ μεγάλοι ποδοσφαιριστές. Το ίδαλμά μου στον Παναθηναϊκό, ο Δημήτρης Σαραβάκος, το έχει κάνει αυτό».Σχόλια