Καραμανλικοί & Μητσοτακικοί οι «μνηστήρες» για την ηγεσία της ΝΔ

Καραμανλικοί & Μητσοτακικοί οι «μνηστήρες» για την ηγεσία της ΝΔ

Ξεκίνησε στο παρασκήνιο ο αγώνας δρόμου για την αλλαγή ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία, με τη «μάχη για την καρέκλα» να παίζεται για άλλη μία φορά ανάμεσα στους Καραμανλικούς και τους Μητσοτακικούς.

Μετά τις πρωινές δηλώσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι μάλλον δε θα είναι υποψήφιος γιατί δε συμφωνεί με την διαδικασία, στο πρώτο «στρατόπεδο» τηρούν στάση αναμονής. Στο δεύτερο στρατόπεδο όλα δείχνουν προς υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ωστόσο δεν έχει ακόμα ανοίξει τα χαρτιά του αλλά αυτό δεν σημαίνει και τίποτα.

Η Ντόρα Μπακογιάννη θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι δε θα είναι υποψήφια, αλλά ούτε και ο γιος της και Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Σημειώνεται πάντως, ότι σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΝΔ, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση ΚΕΦΕ του κόμματος, στην οποία μετέχουν ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέας Παπαμιμίκος ως πρόεδρος, ο γγ της ΚΟ, Γιάννης Πλακιωτάκης, τα τρία αρχαιότερα με κοινοβουλευτική θητεία μέλη, που είναι οι κ.κ. Δαβάκης, Τραγάκης και Γιακουμάτος, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» Ρόδη Κράτσα, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του προηγούμενου συνεδρίου, Φίλιππος Ταυρής, ο πρώτος σε ψήφους αιρετός στην Εκτελεστική Γραμματεία, Μενέλαος Δασκαλάκης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης, ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Κώστας Τζιμάρας, ο γραμματέας Οργανωτικού, Κώστας Κόλλιας, ο γραμματέας Εκλογών, Επαμεινώντας Λεκκέας και ο διευθυντής Διαγραμματειακού, Αλέκος Κόκκαλης.

Σε αυτή τη συνεδρίαση θα οριστεί προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων, επτά έως δέκα ημερών, ενώ σημειώνεται ότι για να είναι κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να έχει 50 υπογραφές από μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, ή του 1/10 των μελών του προηγούμενου εθνικού συνεδρίου, το οποίο αριθμούσε 4.450 μέλη.

Στη συνέχεια θα συνεδριάσει πάλι η ΚΕΦΕ για τον έλεγχο των υπογραφών και θα δοθούν δύο ημέρες προθεσμία για ενστάσεις. Ακολούθως, θα ανακηρυχθούν οι υποψηφιότητες και κάθε υποψήφιος θα ορίσει έναν εκπρόσωπο στην ΚΕΦΕ.

Η διευρυμένη, πλέον, ΚΕΦΕ μετά θα ορίσει ημερομηνία εκλογών, οι οποίες εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Νοέμβριο.Σχόλια