Καραμπινάτη περίπτωση ακραίας αισχροκέρδειας από γνωστή πολυεθνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ (Φωτό)

266 5

To ότι όλες οι ξένες αλυσίδες σούπερ μάρκετ που έχουν εγκατασταθεί στη χώρα μας και υπό απολύτως ελέγξιμες διαδικασίες κατακλέβουν τον έλληνα καταναλωτή, με τιμές στους ίδιους ακριβώς κωδικούς προϊόντων συχνά υπερδιπλάσιες από εκείνες των καταστημάτων τους ανά την Ευρώπη, είναι πλέον παγκοίνως γνωστό.

Το ότι επίσης αυτές οι ξένες πολυεθνικές αλυσίδες αντιμετωπίζουν τον ίδιο έλληνα καταναλωτή ως «εύκολο θύμα» χωρίς, όχι μόνο να υφίστανται τον παραμικρό έλεγχο για τις «πρακτικές τιμολόγησης» αλλά αντιθέτως και να τυγχάνουν της απόλυτης προστασίας των φορέων, έχοντας καταφέρει να αναπτύξουν σχέσεις βαθιάς διαπλοκής με αυτούς και φυσικά και με τον Τύπο, είναι επίσης γνωστό. 

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως αυτή η κατάσταση πρέπει να γίνει ανεκτή είτε δια της σιωπής είτε μέσω ενός μιθριδατισμού που τελικά, το μόνο που καταφέρνει είναι να  αποθρασύνει όλο και περισσότερο κάποια «αδειανά πουκάμισα» μανατζαραίων, που, όχι μόνον δεν ευαισθητοποιούνται από την ακραία οικονομική εξαθλίωση τεράστιου τμήματος του ελληνικού πληθυσμού αλλά αντιθέτως, λειτουργώντας ως αιμοβόρες ύαινες, δεν διστάζουν να αρπάξουν και το τελευταίο δεκάλεπτο από την άδεια τσέπη των ανυποψίαστων καταναλωτών.

Τελευταίο κρούσμα που κυριολεκτικά βγάζει μάτι, η αθλιότητα του σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, η οποία μάλιστα πριν μερικά χρόνια επωλήθη σε πολυεθνική που ενεπλάκη στο τεράστιο σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας, (πούλησε τόνους αλογίσιο παριζάκι στη Σερβία),  που δεν έχει κανένα πρόβλημα να πουλά το ίδιο ακριβώς προϊόν με καπέλο που ξεπερνά το 85%, προφανώς απολύτως σίγουρη για το ότι ουδείς κρατικός φορέας σε αυτή τη χώρα δεν πρόκειται να τους… «ενοχλήσει».

Στην αριστερή φωτογραφία εμφανίζεται το ελληνικό σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη να πουλά το ίδιο ακριβώς προϊόν προς 9,95 € το κιλό ενώ η ξένη πολυεθνική ΑΒ  Βασιλόπουλος 18,45 €, μια διαφορά της τάξεως των 85,4%, που κάνει τη λέξη «αισχροκέρδεια» να μοιάζει λίγη και την έννοια του μαυραγορίτη να αποκτά ένα απολύτως νέο… περιεχόμενο.

abJoin the Conversation

5 comments

 1. Georgopoulos Απάντηση

  Διαφορετικές ποίοτητες, διαφορετικές τιμές.

 2. trodo Απάντηση

  Έχει άλλο κωδικό το προϊόν κ. Κουσουλε …γιατί μας κοροϊδεύει ναι είναι προσούτο αλλά το ένα είναι kreta farm και το άλλο κάποιας άλλης… Δες το bar code και μετά σχολίασε αντικειμενικά .. Εκτός και εάν απευθυνεσαι σε ..ηλιθιους

 3. ATHANASIOS FANARIOTIS Απάντηση

  ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ Η ΑΚΘΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΘΕΛΕΙ .. ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗς ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΝΙΩΘΟΙ ΠΟΣΑ ΤΣΙΓΑΡΙΛΙΚΙΑ ΚΑΠΝΙΣΑΤΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΕΤΕ ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΤΟΣΟ ΣΤΙΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΓΧΩΡΙΟ ΝΙΩΣΤΕ ΖΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΝΙΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΛΑ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΜΥΝΗΣΑΡΑ ΝΑ ΝΙΩΣΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΑΝ ΑΝΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΒΓΕΝΕΙ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΟΥΙΣΚΙ 12 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΣΚΩΤΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ 12 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΕΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΝΟΜΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΞΕΝΟ ΠΡΕΠΙ ΝΑ ΠΩΛΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΑΣΑΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΟΣΟ

 4. Τασος Απάντηση

  Εχω την αίσθηση ότι είναι το ίδιο προϊόν.
  Φυσικά τα barcode είναι διαφορετικά, εχουν να κάνουν με τον εσωτερικό κωδικό του κάθε super market.

  ΕΝΛ σημαίνει εν ελλάδι , και gourmet είναι η λέξη που βάζει η Creta farms, (όπως άλλη εταιρεία βάζει fouantre).

  Το προϊόν είναι το μόνο που έχει η Creta farms
  http://www.cretafarm.gr/gr/proioda-creta-farms/esoteriki-proiodos/enl-gourmet-prosciuto-cotto/

 5. Ath Απάντηση

  το ίδιο μέλι πάντως στο ΑΒ εδώ κάνει 12 ευρώ και στις Βρυξέλλες, στα σουπερμάρκετ των ίδιων ιδιοκτητών κάνει 6 ευρώ