Καραμπινιέρος πυροβόλησε & σκότωσε 26χρονο μετανάστη

Καραμπινιέρος πυροβόλησε & σκότωσε 26χρονο μετανάστη

Νεκρός έπεσε ένας 26χρονος μετανάστης στο Ροζάρνο της νότιας Ιταλίας, τον οποίο πυροβόλησε καραμπινιέρος, στο πλαίσιο αυτοάμυνας, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ιταλικός Τύπος, λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ των μεταναστών οι οποίοι ζουν σε παραγκούπολη στην περιοχή αυτή της Κάτω Ιταλίας, γνωστή για τη μεγάλη παραγωγή της σε τομάτες και πορτοκάλια.

Ο καραμπινιέρος κατέθεσε ότι, ενώ προσπαθούσε να χωρίσει μετανάστες που είχαν έρθει στα χέρια, ο ένας επιτέθηκε σε συνάδελφό του με μαχαίρι τραυματίζοντάς τον στο μάτι, και ο ίδιος αναγκάσθηκε να πυροβολήσει για να αμυνθεί.

Νεκρός είναι ο 26χρονος Σεκίνε Τριόρε από το Μάλι.

Σημειώνεται πάντως ότι, όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica στη διαδικτυακή της πύλη, η επίσημη εκδοχή θα πρέπει να εξακριβωθεί, από τη στιγμή που φέρεται να αμφισβητείται από άλλες καταθέσεις μεταναστών που βρίσκονται στην περιοχή.

Το Ροζάρνο είναι γνωστό στην Ιταλία για την οικονομική εκμετάλλευση των μεταναστών, οι οποίοι για λίγα ευρώ την ημέρα και υπό την ασφυκτική πίεση της τοπικής μαφίας, εργάζονται και για 10 ώρες αδιάκοπα στα χωράφια όπου καλλιεργούνται οπωροκηπευτικά προϊόντα.

 Σχόλια