Καρχιμάκης για εισαγγελική πρόταση: «Κατασκευασμένη υπόθεση από υποδίκους» (ηχητικό)

Καρχιμάκης για εισαγγελική πρόταση: «Κατασκευασμένη υπόθεση από υποδίκους» (ηχητικό)

Ένα πρώην στέλεχος της ΕΥΠ, μια γυναίκα του περιβάλλοντός του, αλλά και ισχυρά οικονομικά συμφέροντα «φωτογράφησε» ως ενορχηστρωτές της δικαστικής εμπλοκής του ,ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Μια ημέρα μετά την γνωστοποίηση της εισαγγελικής πρότασης που προτείνει την παραπομπή του σε δίκη ο κ. Καρχιμάκης μίλησε στην εκπομπή «Μεσημεριανό Ρεπορτάζ» και τον δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό στον Αlpha 989

Έκανε λόγο για «σκευωρία» και απόπειρα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την εμπλοκή του ονόματός του στο σχέδιο «Πυθία», δήλωσε δε ότι έφτασε στο σημείο να κατηγορείται για την άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου και συγκεκριμένα με ερωτήσεις που είχε καταθέσει σχετικά με την κατάσταση των αεροπλάνων του Στρατού.

«Τι βρέθηκε; Βρέθηκε ένα έγγραφο της αεροπορίας στρατού… Κάποιοι μου έστειλαν στην θυρίδα μου στην Βουλή ένα έγγραφο με το οποίο έλεγαν ότι κάνε κάτι μετά την πτώση του Σινούκ γιατί θα πέσουν ελικόπτερα και θα θρηνήσουμε… Καταθέτω λοιπόν πολλές ερωτήσεις στην Βουλή για το θέμα οι οποίες απαντώνται. Θα μπορούσε λοιπόν να πει ο υπουργός εάν το έγγραφο το χαρακτήριζε απόρρητο για τα συμφέροντα της χώρας «δεν σου απαντώ και έλα πάνω στο υπουργείο να τα πούμε…»., ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως μάλιστα είπε οι καταγγελίες εναντίον του πραγματοποιήθηκαν από πρώην στέλεχος της ΕΥΠ, «Κορλεόνε», όπως τον χαρακτήρισε, αρκετά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 2013.

Ήταν η περίοδος που κατέθετε, όπως είπε, στον τότε Οικονομικό Εισαγγελέα, κ. Γρηγόρη Πεπόνη, στοιχεία σχετικά με τα δάνεια των τραπεζών και τα εμβάσματα που έχουν φύγει στο εξωτερικό.

Ανέφερε μάλιστα ότι ο υπάλληλος της ΕΥΠ που ενορχήστρωσε την σκευωρία χρησιμοποιώντας μια γυναίκα που έχει φύγει από την ζωή, κατηγορείται για σωρεία παράνομων πράξεων, όπως κατασκοπεία, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, κτλ.

«Το 2013 όταν επι υπουργείας Χρυσοχοϊδη τον έπιασαν να έχει βγάλει εκτός υπηρεσίας κάποια απόρρητα έγγραφα και του ασκήθηκε δίωξη έβαλε τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ να μου ζητήσει να απαλλαγεί. Όταν του είπα πως δεν γίνεται, έλεγε δεξιά και αριστερά πως θα με εκδικηθεί», ανέφερε.

Όπως μάλιστα είπε ορισμένα σάιτ που πρόσκεινται στο Καραμανλικό μπλοκ είχαν προαναγγείλει την παραπομπή του.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Μ. Καρχιμάκη 

 

Σχόλια