Κάρλο Γκολντόνι «Οι Δίδυμοι της Βενετίας» στο φεστιβάλ Φιλίππων

Κάρλο Γκολντόνι «Οι Δίδυμοι της Βενετίας» στο φεστιβάλ Φιλίππων

Την παράσταση «Οι Δίδυμοι της Βενετίας» του Κάρλο Γκολντόνι σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα παρουσιάζει η Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ στο πλαίσιο του 58ου Φεστιβάλ Φιλίππων τη Δευτέρα 3 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στο Φρούριο Καβάλας.

Ο Τζανέτο έρχεται από τη Βενετία στη Βερόνα για να παντρευτεί τη Ροζάουρα, γάμο με τον οποίο συμφωνεί, βέβαια, η μητέρα της, αλλά διαφωνεί κάθετα ο Παγκράτσιο, που θέλει τη Ροζάουρα γι’ αυτόν. Στη Βερόνα όμως βρίσκεται και η Βεατρίκη με την οποία είναι ερωτευμένος ο Τονίνο – από τη Βενετία κι αυτός όπως και η Βεατρίκη – δίδυμος αδερφός του Τζανέτο. Ο Τονίνο έχει εμπιστευθεί τη Βεατρίκη στον Φλορίντο, επιστήθιο φίλο του, όσο εκείνη θα βρίσκεται στη Βερόνα και μέχρι εκείνος να ξεμπλέξει από διάφορους καυγάδες στη Βενετία. Αλλά ο Φλορίντο είναι κι αυτός ερωτευμένος με τη Βεατρίκη και θα κάνει τα πάντα για να την κερδίσει. Όπως και ο Λέλιο, ανηψιός της Ντοτορέσας, μητέρας της Ροζάουρα, που δεν θα διστάσει να μονομαχήσει με τον οποιονδήποτε προκειμένου να την αποκτήσει. Ο Τονίνο θα συναντήσει τη Ροζάουρα κι εκείνη θα νομίζει ότι είναι ο Τζανέτο και η Βεατρίκη θα νομίζει ότι ο Τζανέτο είναι ο Τονίνο. Μέσα σ’ αυτό το γαϊτανάκι των παρεξηγήσεων – και είναι μόνο η αρχή – ο Αρλεκίνος, η Κολομπίνα, ο Μπριγκέλα και οι άλλοι δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να μπερδεύουν την υπόθεση.

Ο Κάρλο Γκολντόνι σε μεγάλα κέφια διαπερνά το χρόνο και χαρίζει απλόχερα το γέλιο ακόμα και σήμερα.

Το Β! Έτος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ανακαλύπτει τους κώδικες της Commedia del arte και δεν διστάζει από τη μια να τους ακολουθήσει πιστά και από την άλλη να εμπιστευθεί το βλέμμα της σημερινής νεολαίας που θα κάνει τον Γκολντόνι και πάλι επίκαιρο.Σχόλια